Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ζυγούρι γιουβέτσι - Mutton casserole


Ζυγούρι  γιουβέτσι

Υλικά:
1.       1 κιλό  ζυγούρι
2.      1 κρεμμύδι
3.      2 φλιτζάνια τριμμένη ντομάτα
4.      2-3 πράσινες πιπεριές
5.      1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
6.      2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
7.      Αλάτι και πιπέρι
8.      2 ποτήρια κριθαράκι
Εκτέλεση:
Βάζετε το ζυγούρι κομμένο σε μερίδες να βράσει στην κατσαρόλα με σκέτο νερό. Μόλις αρχίζει να κοχλάζει  πετάτε το νερό, ξεπλένετε τα κομμάτια του κρέατος και βάζετε φρέσκο νερό για να βράσουν. Προσθέτετε ένα κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και  αφήνετε να βράσει το κρέας μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμο.
Σε μια γάστρα η βαθύ ταψί με καπάκι βάλτε το κρέας, και όλα τα υπόλοιπα υλικά,  εκτός από το κριθαράκι. Προσθέστε 4-5 ποτήρια από το ζουμί μέσα στο οποίο έβρασε το κρέας και  βάλτε το στο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίξτε  το κριθαράκι  και ξαναβάλτε το στο φούρνο μέχρι να απορροφήσει σχεδόν όλο το ζουμί.
Εναλλακτικά μπορείτε αντί για  πιπεριές και μαϊντανό να βάλετε μερικά φύλλα δάφνης.
Καλή όρεξη!






Mutton casserole

Ingredients:
1. 1 kilo mutton
2. 1 onion
3. 2 cups crushed tomatoes
4. 2-3 green peppers
5. 1 tablespoon chopped parsley
6. 2 cloves of garlic chopped
7. Salt and pepper
8. 2 cups orzo
Directions:
Put the lamb cut into portions to boil in a saucepan with water alone. Once it starts to boil throw away the water, rinse the pieces of meat and put fresh water to boil. Add one sliced ​​onion and let it cook until the meat is almost ready.
In a pot or deep pan with a lid put the meat and all remaining ingredients except the pasta. Add 4-5 cups of the broth in which the meat was boiled and put in the oven at 180 degrees with air. Once it starts to boil, add the pasta and return it to the oven until it has almost absorbed all the liquid.
Alternatively, instead of peppers and parsley to put some bay leaves.
Enjoy!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου