Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Γεμιστά και Τραγανά - Filled and Crunchy


Γεμιστά και  Τραγανά

ΥΛΙΚΑ:
Για τη ζύμη:
1.      1 ποτήρι χλιαρό νερό
2.      1 ποτήρι λάδι
3.      1 μαγιά
4.      1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
5.      2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
6.      1 βανίλια
7.      1 κουταλάκι κοφτό κανέλα
8.      Αλεύρι  για να γίνει η ζύμη μαλακή  (περίπου 3 ½ ποτήρια)

Για τη γέμιση:
1.      Ένα φλιτζάνι ταχίνι  ανακατεμένη με μαρμελάδα της αρεσκείας  σας.
2.      ½ φλιτζάνι ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε λεκανάκι βάλτε το χλιαρό νερό, το αλάτι, τη μαγιά  και μερικές κουταλιές αλεύρι. Ανακατέψτε να λιώσει η μαγιά και προσθέστε τη ζάχαρη, το λάδι , τη βανίλια, την κανέλα και λίγο λίγο το αλεύρι καθώς ζυμώνετε. Φτιάξτε  μια μαλακή ομοιογενή ζύμη  και  αφήστε την να  ξεκουραστεί  για λίγη ώρα (περίπου 15 λεπτά).
Ανοίξτε ένα φύλλο  πάχους περίπου ½ εκατοστό και  βάλτε επάνω το ταχίνι  σε  διάσπαρτες μικρές κουταλιές.  Πασπαλίστε τη ζάχαρη  και  τυλίξτε σε ρολό ενώ συγχρόνως το πλάθετε για να γίνει σαν κουλούρι μήκους περίπου 50-60 εκατοστά.   Κόβετε φέτες  και τις στρώνετε με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω σε ταψί  όπου έχετε βάλει λαδόκολλα.  Ψήνετε σε μέτριο φούρνο  μέχρι να ροδίσουν. Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Καλή όρεξη!




Filled and Crunchy

INGREDIENTS:

For the dough:
1. 1 cup lukewarm water
2. 1 cup oil
3. 1 sachet yeast
4. 1 teaspoon salt
5. 2 tablespoons of sugar
6. 1 vanilla
7. 1 teaspoon cinnamon
8. Flour to make soft dough (about 3 ½ cups)

For the filling:
1. A cup tahini mixed with jam of your choice.
2. ½ cup sugar

DIRECTIONS:

In a bowl, put the lukewarm water, salt, yeast and a few tablespoons of flour. Stir to melt the yeast and add the sugar, oil, vanilla, cinnamon and just a little flour as you knead. Make a soft homogeneous dough and let it rest for a while (about 15 minutes).
Open a sheet about ½ cm and put up the tahini in scattered small spoonfuls. Sprinkle sugar and wrap roll while simultaneously conjure up to be like bun length about 50-60 cm. Cut slices and pave with the cut side up on wax paper in a baking  pan. Bake in a moderate oven until golden brown. Sprinkle with icing sugar and cinnamon.
Enjoy!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου