Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

ΛΑΧΑΝΙΤΣΙΟ Ή ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ - CABBAGE PIE OR LAZY "DOLMA"

ΛΑΧΑΝΙΤΣΙΟ Ή ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ

ΥΛΙΚΑ:
1 λάχανο 2-3 κιλά όχι σφιχτό για να μπορείτε να το ξεφυλλίσετε
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 κιλό κυμά
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο στο ρεντέ
αλάτι
πιπέρι

Για την κρέμα:
1 κιλό γάλα
4-5 κουταλιές γεμάτες αλεύρι
4 αυγά
1 γεμάτη κουταλιά βούτυρο
αλάτι
μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεματάς τα λαχανόφυλλα σε αλατισμένο νερό, κάνεις σύβραση με κυμά, κρεμύδι, αλάτι, πιπέρι, -εγώ έβαλακαι τριμμένη κολοκύθα που μπορείς να αντικαταστήσεις με τριμμένο καρότο- και στρώνεις τα φύλλα έτσι που να περισεύουν έξω από το ταψί όπως στην πίττα. Κάνεις στρώσεις με κυμά και λάχανο και στο τέλος λάχανο. Γυρίζεις προς τα μέσα αυτά που περισεύουν και ψήνεις σε σκεπασμένο ταψί. Μόλις ροδίσει, το βγάζεις, ρίχνεις ζεστή την μπεσαμέλ και το ξαναβάζεις το φούρνο για να ροδίσει και η μπεσαμέλ.

Κρέμα μπεσαμέλ:
Βάζεις τα 3/4 από το γάλα σε μια κατσαρόλα να βράσει. το υπόλοιπο το χτυπάς στο σέικερ με το αλεύρι. Μόλις το γάλα αρχίσει να φουσκώνει, ρίχνεις το μίγμα με το γάλα-αλεύρι μέσα ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβωλιάσει. Αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνεις μέσα το αλάτι, το βούτυρο και το μοσχοκάρυδο. Κατόπιν ρίχνεις ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας συγχρόνως με το σύρμα για να μην ψηθούν.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!








CABBAGE PIE OR  LAZY "DOLMA" 


INGEDIENTS:
1  loose cabbage of about 2-3 kilos
1 big onion
1/2 kilo of minced meat
1/2 cup of parsley
1 grated carrot
salt
pepper


For the cream:
1 kilo of milk
3-4 spoonfuls of flour
4 eggs
1 spoonful of butter
salt
nutmeg

DIRECTIONS:
Put the cabbage leaves in salted boiling water until they are a little soft -about 2-3 minutes. Prepare the meat filling in a pan by stewing the minced meat, the onion, parsley, carrot, salt and pepper for about 10 minutes.
In a baking pan arrange a layer of cabbage leaves so that they fall out of the edges. Add a layer of the meat filling and cover with leaves again. Turn the leaves of the first layer inside the pan and bake in moderate oven -180 degrees- until it is almost ready, about 40 minutes. Take it out of the oven and add the cream. Put it back into the oven and bake again until the cream gets a golden color.
It gives 8-10 servings.

Directions for the cream:

Put the 3/4 of the milk in a pot to boil. Put the rest of the milk in a shaker, add the flour and shake thoroughly. When the milk starts boiling add the mixture of milk and flour and stir vigorously at the same time to avoid forming lumps. Take the pot away from the heat and add the salt, nutmeg, butter and the eggs one by one stirring at the same time with a whisker or the eggs will get fried in the hot mixture.
BON APPETITE!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου