ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ
ΥΛΙΚΑ:
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κιλό
καλαμαράκια
1 φλιτζάνι
ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα
¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένο άνιθο
1
ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
1
φλιτζάνι τριμμένη ντομάτα
1 φλιτζάνι
ρύζι γλασέ
Αλάτι
Πιπέρι
Καυτερή πιπεριά
προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνουμε
το λάδι και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνιθο, το σκόρδο και τα αφήνουμε να σωταριστούν για μερικά λεπτά. Ρίχνουμε τα καλαμαράκια, το αλάτι και το πιπέρι και την πιπεριά και τα σωτάρουμε
όλα μαζί. Μετά από λίγα λεπτά
προσθέτουμε τη ντομάτα και μόλις αρχίσει να βράζει το φαγητό μας ρίχνουμε το
ρύζι και χαμηλώνουμε το μάτι στο 1. Καπακώνουμε και αφήνουμε να βράσει για
πέντε λεπτά, σβήνουμε και αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι καπακωμένη για
να φουσκώσει το ρύζι.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
SQUID WITH RICE
INGREDIENTS:
½ a cup of
olive oil
1 kilo of squid
1 cup of chopped spring onions
¼ cup of dill
1 chopped clove of garlic
1 cup of chopped tomato
1 cup of rice
Salt
Pepper
A little chilli pepper if you like hot food
DIRECTIONS:
Heat the oil in a pan and add the onions, garlic and
dill. Cook for 1-2 minutes. Add the
squid, salt and pepper, cook them together for about another 2-3 minutes and
then add the tomato. When it starts boiling, add the rice. Lower the heat,
cover the pan and let the food cook for 5 minutes. Turn the cooker off and let
the pan on the hot plate, covered, for the rice to absorb its liquids.
BON APPETITE!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου