Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΧΑΛΒΑΣ - HALVAS.

ΧΑΛΒΑΣ:

ΥΛΙΚΑ: 1 λάδι, 2 συμιγδάλι , 3 ζάχαρη, 4 νερό, κανέλα και αν θέλετε χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Καβουρντίζετε το λάδι με το συμιγδάλι, αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε λίγη λίγη τη ζάχαρη και ανακατεύετε συνεχώς. Ξαναβάζετε στη φωτιά και ανακατεύετε. Η ζάχαρη καραμελώνει ελαφρά. Ρίχνετε τέσσερα ποτήρια νερό -προσοχή να μην καείτε καθώς πιτσιλάει- σκεπάζετε την κατσαρόλα και σβήνετε το μάτι. Αφήνετε να φουσκώσει για 20 λεπτά περίπου. Σερβίρετε σε φορμάκια πασπαλισμένο με κανέλα ή με τριμμένους ξηρούς καρπούς.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!




 HALVAS.

 INGREDIENTS: 1 cup of oil, 2 cups of semolina, 3 cups of sugar, 4 cups of water, cinnamon and optionally chopped nuts.
 DIRECTIONS: Heat the oil in a pot and add the semolina. Roast it until it gets gold in color. Take it away from the hot plate and add the sugar. Stir thoroughly, put it on the heat again and add the water.  Be careful as the water may scald you while it touches  the  semolina. Go on stirring until it gets thick. Turn off the heat and leave to pot on the hot ring, covered, for about 20 minutes. Serve  sprinkled with cinnamon and chopped  nuts.
  ΒΟΝ APPETITE!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου