Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΣΠΑΝΑΚΟΚΟΛΟΜΠΑΡΟΠΙΤΤΑ - SPINACH NAKED PIE.

ΣΠΑΝΑΚΟΚΟΛΟΜΠΑΡΟΠΙΤΤΑ.

 ΥΛΙΚΑ:1/2 κιλό ζεματισμένο και ψιλοκομένο σπανάκι
 2 κουταλιές της σούπας άνιθο
 1 φλυτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
 5 αυγά
 250 γραμμάρια τυρί
 αλάτι
  πιπέρι
 λίγο μπούκοβο αν σας αρέσει το καυτερό
 λάδι και τριμμένη φρυγανιά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Τσιγαρίζετε το σπανάκι με το κρεμμυδάκι και τον άνιθο.  Τραβάτε από τη φωτιά και προσθέτετε το πιπέρι, το αλάτι, το μπούκοβο, το τυρί θρυμματισμένο και τα αυγά. Λαδώνετε ένα μέτριο ταψί, πασπαλίζετε με αρκετή τριμμένη φρυγανιά, βάζετε επάνω το μείγμα με το σπανάκι το στρώνετε να γίνει ομοιόμορφο και ξαναπασπαλίζετε με αρκετή φρυγανιά. ρίχνετε λίγο λάδι και αν θέλετε λίγο τριμμένο κασέρι. Ψήνετε σε με μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
  ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ! 






  SPINACH NAKED PIE. 

 INGEDIENTS:
½ a kilo of spinach you have passed from boiling water have blanched and strained it
 2 spoonfuls of anis
 1 cup  of chopped  spring onions
 a little chilly pepper if you like hot food
 ½ a cup of olive oil
5 eggs
 250 grammars οf feta  cheese
 2 cups of bread crumbs
salt and pepper.
 DIRECTIONS:  in a frying pan put the spinach, onions, anis, chilly salt and pepper  and leave to fry for a few minutes.  Take it away from heat and add the cheese,  the eggs and half a cup of the breadcrumbs.  Mix them altogether well,  you must add the eggs one  while you stir by one to avoid frying them as the mixture is hot and put them in a pan which you have previously oiled and  covered the bottom and sides with breadcrumbs.  Add the rest half cup of breadcrumbs on top and  sprinkled a little oil. If you like, you can also sprinkle with some grated cheese.  Bake in moderate temperature,  180 degrees, until it turns  gold.  BON APPETITE!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου