Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

ΜΥΔΙΑ ΠΙΛΑΦΙ - MUSSELS WITH RICE

ΥΛΙΚΑ:  1 κιλό μύδια με το κέλυφος τα οποία έχετε ξύσει και πλύνει πολύ καλά.  ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ½ ποτήρι άσπρο κρασί, μια ώριμη ντομάτα κομμένη σε κύβους  ή ένα φλιτζάνι κονκασέ, ένα φλιτζάνι ρύζι  για πιλάφι, μια σκελίδα σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:  Βάλτε στο τηγάνι το λάδι και μόλις  ζεσταθεί ρίξτε τα  κρεμμυδάκια, το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον μαϊντανό, την ντομάτα,  το  αλάτι, το πιπέρι  και αφήστε τα πάρουν μια βράση. Προσθέστε τα μύδια και ανακατέψτε μερικές φορές.  Μόλις αρχίσουν να ανοίγουν, σβήστε με το κρασί,  και προσθέστε το ρύζι.  Καπακώστε το τηγάνι και χαμηλώστε τη φωτιά στο 1.  Αφήστε να βράσει για περίπου 10 λεπτά.  Κλείστε τη φωτιά και αφήστε το σκεπασμένο για άλλη  μισή ώρα.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!








INGREDIENTS:  1 Kilo of mussels with their shell, which you have rubbed and washed thoroughly.  ½ a cup of olive oil, 1 cup of rice, 1 cup of chopped spring onions, 2 spoonfuls of chopped parsley, ½  cup of white wine,  1 chopped tomato,  1 clove of chopped garlic, salt and pepper.


DIRECTIONS:  Put the oil in a frying pan and when it is warm, add the onions, parsley, tomato, garlic, salt and pepper and let them stew foe a few minutes.  Add the mussels and stir until they start opening.  Add the wine and the rice. When they start boiling,  cover the pan with its lid lower the heat  in number 1 and let them  cook for  10 minutes. Turn the heat off and let them covered  on the hot  ring for about half a hour.


BON APPETITE!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου