Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ /\ VEAL FILET WITH FRESH POTATOES


ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ:
1.      1 φιλέτο κομμένο σε φέτες πάχους περίπου ενός εκατοστού
2.      Αλάτι
3.      Πιπέρι
4.      Ρίγανη
5.      2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
6.      Λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνετε το τηγάνι  σκέτο μέχρι να πιτσιλίσετε μέσα νερό και να κάνει μπίλιες. Βάζετε μέσα τις φέτες το φιλέτο  και τις πατάτε από πάνω ελαφρά με ένα πιρούνι.  Τις αφήνετε να ψηθούν  μέχρι να πάρουν χρώμα και μετά τις γυρίζετε από την άλλη πλευρά.
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΝΑ ΞΑΝΑΨΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΜΕΝΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ. ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ ΓΙΑ NA ΘΩΡΑΚΙΣΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΧΥΜΟΥΣ ΤΟΥ.
Αφού τελειώσουμε με όλα τα  κομμάτια του φιλέτου  τα στρώνουμε πάλι μέσα στο τηγάνι  στη σειρά και βάζουμε από πάνω τη μαργαρίνη, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ρίγανη, σβήνουμε με το λεμόνι, σκεπάζουμε το τηγάνι και κλείνουμε το μάτι.


ΠΑΤΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ:
1.      1 κιλό φρέσκες πατάτες
2.      Μισό φλιτζάνι λάδι
3.      Αλάτι
4.      Πιπέρι
5.      Ρίγανη
6.      Λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένετε πολύ  καλά τις πατάτες και συγχρόνως τις τρίβετε με  το πράσινο σφουγγάρι των  πιάτων  μέχρι να γίνουν λείες. Τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια όπως στην φωτογραφία και τις ρίχνετε μέσα στο τηγάνι όπου έχει ήδη ζεσταθεί το λάδι.  Προσθέτετε το  αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε  συνεχώς  μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.  Ρίχνετε τη ρίγανη, σβήνετε με  το λεμόνι και προσθέτετε μισό ποτήρι νερό.  Καπακώνετε και αφήνετε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να τελειώσει σχεδόν όλο το ζουμί τους.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!






VEAL FILET WITH FRESH POTATOES

INGREDIENTS:
1.      1 veal filet cut into 1 cm thick slices
2.      Salt
3.      Pepper
4.      Oregano
5.      2 spoonfuls margarine
6.      Lemon juice

DIRECTIONS:
Heat a pan until you sprinkle water and makes small balls inside. Put the filet slices in, press them with a fork and let them cook.  When ready on one side turn them on the other. 
IT IS A RULE NEVET TO COOK MEAT TURNING IT FOR A SECOND TIME ON THE SAME SIDE. ONCE FROM EACH SIDE IS ENOUGH AND THUS THE JUICES ARE SHIELDED INSIDE.
After you have grilled all fillet slices, put them in the pan again, add the margarine, sprinkle with salt, pepper, oregano and the lemon juice. Cover the pan, turn off the cooker and it is ready.

POTATOES

INGREDIENTS:
1.      1 kilo fresh potatoes
2.      Half a cup olive oil
3.      Salt
4.      Pepper
5.      Oregano
6.      Lemon
DIRECTIONS:

Wash the potatoes thoroughly while you rub them with a green sponge to remove any soil left and make them smooth.  Cut them into big pieces as you can see in the photograph and put them in a pan with hot oil. Add salt and pepper and stir them until they start getting golden.  Add the oregano and lemon juice and also a glass of water. Cover the pan. Lower the temperature and let the potatoes cook until they are left with just little water.
GOOD APETTITE!
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου