ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΚΑ ΜΥΖΗΘΡΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ:
1. 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
2. 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
3. 1 σακουλάκι ξερή μαγιά
4. 1 κουταλάκι αλάτι
5. 1 κουταλάκι ζάχαρη
6. 1 αυγό
7. Αλεύρι όσο χρειάζεται για μαλακή
ζύμη. (περίπου 4 φλιτζάνια)
Για τη γέμιση:
1. ½ κιλό μυζήθρα αλμυρή
2. 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
3. Μία ψιλοκομμένη πιπεριά
4. Πιπέρι
5. 1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπωλ
βάζετε το νερό, το λάδι, τη μαγιά, το
αλάτι, τη ζάχαρη και ρίχνοντας τμηματικά το αλεύρι φτιάχνετε μια μαλακή
ζύμη. Ανοίγετε ένα χοντρό φύλλο –περίπου
1/2 εκατοστό πάχος και κόβετε στρόγγυλα δισκάκια με ένα ποτήρι με φαρδύ στόμιο.
Έχετε
ανακατέψει τη μυζήθρα με τα υπόλοιπα
υλικά της γέμισης και βάζετε
περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού πάνω σε κάθε δισκάκι. Τα κλείνετε σαν βαρκούλα
και τα αραδιάζετε πάνω σε λαδόκολλα μέσα στο ταψί.
Ψήνετε σε
μέτριο φούρνο -180 βαθμούς- μέχρι να ροδίσουν.
Βγαίνουν περίπου 60 κομμάτια.
Εναλλακτικά
μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φέτα, ή κασέρι και ζαμπόν αντί για
μυζήθρα.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
MACEDONIAN (GREEK) CREAM CHEESE PIES
INGREDIENTS:
1.
1 cup lukewarm water
2.
1 cup
sun seed oil
3.
1 sachet yeast
4.
1 spoonful salt
5.
1 spoonful sugar
6.
1 egg
7.
About 4 cups flour (you need a soft
dough)
For the
stuffing:
1.
½ kilo salted cream cheese
2.
1 chopped tomato
3.
1 chopped green pepper
4.
1 egg
5.
Pepper
DIRECTIONS:
In a bowl mix the water, the oil, egg, salt and sugar
and while adding he flour make a soft dough.
Open it into an about ½ cm phyllo and cut out disks with wide rim glass.
In a bowl you have already mixed
the cheese, egg, tomato, pepper
and green pepper.
Add about one spoonful of the mixture on each disk and
close it in the form of little boats as you can see in the photo. Bake in the oven at 180 degrees until they get
golden. You will have about 60 little
pies.
Alternatively you can replace the cream cheese with
any cheese you like or use your imagination to stuff the pies with ingredients
you like best.
BON APETTITE!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου