Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012

ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΚΑ ΜΥΖΗΘΡΑΚΙΑ - MACEDONIAN (GREEK) CREAM CHEESE PIES


ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΚΑ ΜΥΖΗΘΡΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ:
1.      1 φλιτζάνι  χλιαρό νερό
2.      1 φλιτζάνι  ηλιέλαιο
3.      1 σακουλάκι ξερή μαγιά
4.      1 κουταλάκι αλάτι
5.      1 κουταλάκι ζάχαρη
6.      1 αυγό
7.      Αλεύρι όσο χρειάζεται για μαλακή ζύμη. (περίπου 4 φλιτζάνια)
Για τη γέμιση:
1.      ½ κιλό μυζήθρα αλμυρή
2.      1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
3.      Μία ψιλοκομμένη πιπεριά
4.      Πιπέρι
5.      1 αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπωλ βάζετε το νερό, το λάδι, τη μαγιά, το  αλάτι, τη ζάχαρη και ρίχνοντας τμηματικά το αλεύρι φτιάχνετε μια μαλακή ζύμη.  Ανοίγετε ένα χοντρό φύλλο –περίπου 1/2 εκατοστό πάχος και κόβετε στρόγγυλα δισκάκια με ένα ποτήρι με φαρδύ στόμιο.
Έχετε ανακατέψει τη μυζήθρα με τα υπόλοιπα  υλικά της γέμισης και  βάζετε περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού πάνω σε κάθε δισκάκι. Τα κλείνετε σαν βαρκούλα και τα αραδιάζετε  πάνω σε λαδόκολλα  μέσα στο ταψί.
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο -180 βαθμούς- μέχρι να ροδίσουν.  Βγαίνουν περίπου 60 κομμάτια.
Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φέτα, ή κασέρι και ζαμπόν  αντί για  μυζήθρα.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!




MACEDONIAN (GREEK) CREAM CHEESE PIES

INGREDIENTS:
1.      1 cup lukewarm water
2.      1 cup  sun seed oil
3.      1 sachet  yeast
4.      1 spoonful salt
5.      1 spoonful sugar
6.      1 egg
7.      About 4 cups flour (you need a soft dough)

For the stuffing:
1.      ½ kilo salted cream cheese
2.      1 chopped tomato
3.      1 chopped green pepper
4.      1 egg
5.      Pepper

DIRECTIONS:
In a bowl mix the water, the oil, egg, salt and sugar and while adding he flour make a soft dough.  Open it into an about ½ cm phyllo and cut out disks with wide rim glass.
In a bowl you have already  mixed  the cheese, egg, tomato, pepper  and green pepper.
Add about one spoonful of the mixture on each disk and close it in the form of little boats as you can see in the photo.  Bake in the oven at 180 degrees until they get golden.  You will have about 60 little pies.
Alternatively you can replace the cream cheese with any cheese you like or use your imagination to stuff the pies with ingredients you like best.
BON APETTITE!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου