Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΧΟΧΛΙΟΙ αλά π. ΙΓΝΑΤΙΟΣ - Snails ala Fr. IGNATIOS


ΧΟΧΛΙΟΙ αλά  π. ΙΓΝΑΤΙΟΣ


ΥΛΙΚΑ:

-1 κιλό χοχλιούς
-6 μέτριες πατάτες
-5 κολοκυθάκια
-4 μέτριες ώριμες ντομάτες
-1/2 ποτήρι λάδι
-1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-αλάτι
-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε τους χοχλιούς σε μία λεκάνη με νερό και τους αφήνουμε μέσα μέχρι να βγάλουν έξω τα κεφάλια τους, τους ξεχωρίζουμε έαν έχουν κολλήσει μεταξύ τους. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση και μόλις βράσει τους ρίχνουμε μέσα και τους αφήνουμε για δέκα λεπτά. Κατόπιν, πετάμε το νερό και τους καθαρίζουμε καλά. Πετάμε όσους δεν έχουν βγάλει το κεφάλι τους έξω και ξεπλένουμε πολύ καλά με κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το λάδι με τους χοχλιούς και το κρεμμύδι .Προσθέτουμε λίγο νερό και τ’ αφήνουμε για 30 λεπτά. Κατόπιν βάζουμε τις πατάτες κομμένες,τα κολοκυθάκια ολόκληρα, τις ντομάτες και τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά(εαν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό)για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ψηθούν και να δέσει η σάλτσα.

Kαλή όρεξη!





Snails ala Fr.  IGNATIOS

INGREDIENTS:
-1 kilo of snails
-6 Medium potatoes
-5 zucchini
-4 Medium ripe tomatoes
-1 / 2 cup olive oil
-1 Medium onion, finely chopped
-1 Bunch chopped parsley
salt-
pepper-

DIRECTIONS:
Put the snails in a bowl with water and let them until they make their heads out. Separate them if they are stuck together. Put water in a saucepan till the middle, add the snails and just put them  boil for ten minutes. Then, throw the water and clean them thoroughly. Throw away those that have not pulled their heads out and rinse thoroughly with cold water. In a pan put the oil and the onion and the snails to saute. Add a little water and   let them boil for 30 minutes. Then add the chopped potatoes, zucchini,   tomatoes and parsley and salt and pepper.  Boil over medium heat (if necessary add a little warm water) for about 20 minutes until cooked through and the sauce thickens.
Enjoy!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου