Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

ΑΦΡΑΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ - FLUFFY COOKIES


ΑΦΡΑΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ:
1.      1 φλιτζάνι ζάχαρη
2.      1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
3.      1 φλιτζάνι γάλα
4.      ½ φλιτζάνι λικέρ ή κονιάκ
5.      1 αυγό
6.      1 κουταλάκι αμμωνία
7.      2 βανίλιες
8.      Αλεύρι για να γίνει η ζύμη μαλακή και εύπλαστη
9.      1 κρόκο αυγού ανακατεμένο με λίγο νερό για το  άλειμμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Ανακατεύουμε ενώ συγχρόνως προσθέτουμε αλεύρι  μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη και μαλακή ζύμη.
Στρώνουμε  στα ταψιά και πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε.  Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180 βαθμοί και αέρας) μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.  
Εναλλακτικά μπορούμε να φτιάξουμε μπαλάκια ζύμης και να βάλουμε στο κέντρο τους  λίγο γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα.
Καλή όρεξη!




FLUFFY  COOKIES

INGREDIENTS:
1. 1 cup sugar
2. 1 cup sunflower oil
3. 1 cup milk
4. ½ cup brandy or liqueur
5. 1 egg
6. 1 teaspoon ammonia
7. 2 sachets of vanilla
8. Flour to make the dough soft and pliable
9. 1 egg yolk mixed with a little water for brushing


DIRECTIONS:
In a bowl add all the ingredients except the flour. Stir while adding flour until you have a pliable and soft dough.
Spread on cookie trays and mold into shape that you want. Brush with egg and bake in a moderate oven (180 degrees and air) until browned.
Alternatively we can make dough balls and put in the center a little jam or marmalade.
Enjoy!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου