Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012

Κοτόπουλο πανέ - Βreaded chicken


Κοτόπουλο πανέ

ΥΛΙΚΑ:
1.      1 κοτόπουλο περίπου 1½ κιλό
2.      Τριμμένη φρυγανιά
3.      3 αυγά
4.      Αλάτι
5.      Πιπέρι
6.      Λάδι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε  το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό και αφού κρυώσει το ξεψαχνίζουμε.  Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί και  σε ένα πιάτο έχουμε την τριμμένη φρυγανιά και  σε ένα άλλο χτυπημένα τα αυγά με αλάτι και πιπέρι. Βουτάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου πρώτα στο αυγό και μετά στη φρυγανιά   και τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν ροδοκόκκινα.   Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές  ή  πιλάφι που έχουμε φτιάξει με το ζουμί  που  βράσαμε το κοτόπουλο.

Καλή όρεξη!





Βreaded chicken

INGREDIENTS:
1. About 1 ½ pound chicken
2. breadcrumbs
3. 3 eggs
4. salt
5. pepper
6. Oil for frying

DIRECTIONS:
Boil the chicken in salted water and after it has cooled down separate the bones. Put oil in a frying pan and heat it up. In a dish put the breadcrumbs and in another the beaten eggs with salt and pepper. Dip the chicken pieces first in egg and then in breadcrumbs and fry until they turn ruby. Serve with fried potatoes or pilaf you've made with the juice of the boiled chicken.
Enjoy!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου