Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Μαρμελάδα Τσάπουρνο – Μήλο /\ Sloe Jam - Apples


Μαρμελάδα Τσάπουρνο – Μήλο



Υλικά
Για τα τσάπουρνα
1 κιλό τσάπουρνα (με τα κουκούτσια)
2 κούπες νερό
χυμό από 1 λεμόνι

 Για τα μήλα
1 κιλό μήλα
2 κούπες νερό
χυμό από 1 λεμόνι

Πολτός τσάπουρνου-μήλου
4 κούπες πολτό τσάπουρνου-μήλου
4 κούπες ζάχαρη
χυμό από 1 λεμόνι
4 κλωναράκια αρμπαρόριζα

 Εκτέλεση
Πλένουμε τα τσάπουρνα σε τρεχούμενο νερό.  Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα τσάπουρνα, προσθέτουμε το νερό, το χυμό λεμονιού και τα βράζουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε τέταρτα τα μήλα. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα (ξεχωριστά από τα τσάπουρνα), προσθέτουμε το νερό, το χυμό λεμονιού και τα βράζουμε για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Όταν τα τσάπουρνα μαλακώσουν αρκετά, τα αποσύρουμε απο την φωτιά και τα στραγγίζουμε σε μια κατσαρόλα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια με μια τρυπητή κουτάλα ή με τα χέρια μας (αφού φορέσουμε προηγουμένως γάντια γιατί το τσάπουρνο θα βάψει τα χέρια μας) στίβουμε πολύ δυνατά τα τσάπουρνα μέχρι να βγάλουμε όλο ή όσο μπορέσουμε τον πολτό τους. Μόλις τα μήλα μαλακώσουν στραγγίζουμε τα μήλα αφαιρώντας τα περιττά υγρά και ρίχνουμε τα μήλα στον πολτό από τα τσάπουρνα. Με ένα μπλέντερ πολτοποιούμε τα μήλα μέχρι να διαλυθούν τελείως. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, (για κάθε κούπα πολτό τσάπουρνου-μήλου προσθέτουμε μια κούπα ζάχαρη), τα κλωναράκια αρμπαρόριζας και βράζουμε την μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά. Τα πρώτα 15 λεπτά θα παρατηρήσουμε ότι θα εμφανιστεί αφρός στην επιφάνεια της μαρμελάδας. Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τον αφρό και κατά διαστήματα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας. Λίγα λεπτά πριν αποσύρουμε την μαρμελάδα από την φωτιά προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Όσο είναι ζεστή η μαρμελάδα τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια και την αποθηκεύουμε σε ένα σκοτεινό δροσερό μέρος.  

 
http://www.enter2life.gr/wp/14057-marmelada-tsapourno-milo.html




Sloe Jam - Apples

Ingredients
For sloe
1 kilo of sloe (with seeds)
2 cups water
juice of 1 lemon

 For apples
1 kilo of apples
2 cups water
juice of 1 lemon

Sloe jelly-apple
4 cups apple pulp sloe-
4 cups of sugar
juice of 1 lemon
4 sprigs armparoriza

 Directions
Wash the sloes in running water. In a saucepan put the sloes, add the water, lemon juice and boil for about 15 minutes until soft. Peel and cut the apples into quarters. Place them in a saucepan (separate from sloe), add water, lemon juice and boil for 15-20 minutes until tender. When Sloe soft enough, remove them from the heat and strain into a saucepan. Let cool and then with a slotted spoon or your hands (after previously wear gloves because the sloes will paint your hands) mash the sloe. Once the apples soften Drain apples removing excess fluid and add the apples to the pulp of the sloe. In a blender mash the apples until completely smooth.  Add sugar (for each cup of sloe-apple puree add a cup of sugar), the armparorizas sprigs and boil the marmalade over low heat. The first 15 minutes will be observed that foam will appear on the surface of the jam. With a slotted spoon remove the foam and stir occasionally with a wooden spoon until jam thickens. Minutes before retiring the jam from the heat, add the lemon juice and stir. As is warm put the jam into sterilized jars and put them in store in a cool dark place.

 http://www.enter2life.gr/wp/14057-marmelada-tsapourno-milo.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου