Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΛΥΚΟ - ORANGES IN THICK SYRUP


ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ  ΓΛΥΚΟ

Υλικά
2 κιλά μεγάλα πορτοκάλια με χοντρή φλούδα
2 κιλά  ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας λεμόνι χυμό

Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια με κρύο νερό και τρίβουμε στο ρεντέ τη φλούδα τους αφαιρώντας ΜΟΝΟ το κίτρινο μέρος. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με πολύ νερό που βράζει και τα αφήνουμε να βράσουν  για περίπου μισή ώρα. Τα βγάζουμε από το ζεστό νερό  και τα βουτάμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό μέχρι να κρυώσουν.
Στη συνέχεια τα κόβουμε σε φέτες  και τα αραδιάζουμε σε κατσαρόλα κάνοντας στρώσεις με τη ζάχαρη.  Όσο ζουμί έτρεξε την ώρα που τα κόβαμε το βάζουμε κι αυτό στην κατσαρόλα μαζί με μισό ποτήρι νερό.
Βράζουμε σε δυνατή  φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Το σιρόπι είναι  δεμένο όταν αφήσουμε λίγο να κρυώσει σ ένα πιατάκι και γέρνοντας το πιατάκι βλέπουμε πως κατρακυλάει αργά. 
Προσθέτουμε το λεμόνι και σβήνουμε το μάτι.
Δεν ανακατεύουμε ποτέ το γλυκό που βράζει. Με μια τρυπητή  κουτάλα μαζεύουμε τον αφρό που δημιουργείται με το βρασμό.

Καλή όρεξη!






 ORANGES  IN THICK SYRUP

Ingredients
2 kilos large thick-skinned oranges
2 kilos of sugar
1 tablespoon lemon juice

Directions
Rinse the oranges thoroughly with cold water and grate the peel  removing only the yellow part. Place them in a pot with plenty of boiling water and boil for about half an hour. Remove from the hot water and dip in a bowl of cold water until cool.
Then cut them into slices and pan array in making layers with sugar. Add the juice that ran during slicing and also put it in the pot with half a glass of water.
Boil over high heat until the syrup thickens. The syrup is ready when we leave a little to cool in a saucer and it runs down slowly.
Add the lemon juice and turn off the cooker.
Never stir while boiling. With a slotted spoon collect the foam  created by boiling.

Bon appétit!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου