ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΛΥΚΟ
Υλικά
2 κιλά
μεγάλα πορτοκάλια με χοντρή φλούδα
2 κιλά ζάχαρη
1 κουταλιά
σούπας λεμόνι χυμό
Εκτέλεση
Πλένουμε
πολύ καλά τα πορτοκάλια με κρύο νερό και τρίβουμε στο ρεντέ τη φλούδα τους
αφαιρώντας ΜΟΝΟ το κίτρινο μέρος. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με πολύ νερό που
βράζει και τα αφήνουμε να βράσουν για
περίπου μισή ώρα. Τα βγάζουμε από το ζεστό νερό
και τα βουτάμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό μέχρι να κρυώσουν.
Στη συνέχεια
τα κόβουμε σε φέτες και τα αραδιάζουμε
σε κατσαρόλα κάνοντας στρώσεις με τη ζάχαρη.
Όσο ζουμί έτρεξε την ώρα που τα κόβαμε το βάζουμε κι αυτό στην κατσαρόλα
μαζί με μισό ποτήρι νερό.
Βράζουμε σε
δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Το σιρόπι είναι δεμένο όταν αφήσουμε
λίγο να κρυώσει σ ένα πιατάκι και γέρνοντας το πιατάκι βλέπουμε πως κατρακυλάει
αργά.
Προσθέτουμε
το λεμόνι και σβήνουμε το μάτι.
Δεν
ανακατεύουμε ποτέ το γλυκό που βράζει. Με μια τρυπητή κουτάλα μαζεύουμε τον αφρό που δημιουργείται
με το βρασμό.
Καλή
όρεξη!
ORANGES
IN THICK SYRUP
Ingredients
2 kilos large thick-skinned oranges
2 kilos of sugar
1 tablespoon lemon juice
Directions
Rinse the oranges thoroughly with cold water and grate
the peel removing only the yellow part.
Place them in a pot with plenty of boiling water and boil for about half an
hour. Remove from the hot water and dip in a bowl of cold water until cool.
Then cut them into slices and pan array in making
layers with sugar. Add the juice that ran during slicing and also put it in the
pot with half a glass of water.
Boil over high heat until the syrup thickens. The
syrup is ready when we leave a little to cool in a saucer and it runs down slowly.
Add the lemon juice and turn off the cooker.
Never stir while boiling. With a slotted spoon collect
the foam created by boiling.
Bon appétit!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου