Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

Λαγάνα - Lagana


Λαγάνα

Υλικά
1.      1 σακουλάκι  ξηρή μαγιά
2.      1 ποτήρι χλιαρό νερό
3.      1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
4.      1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ζάχαρη
5.      125 γραμ. μαργαρίνη
6.      Αλεύρι  
7.      Σουσάμι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, μερικές κουταλιές αλεύρι  και το αλάτι σε ένα μπωλ και το  ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν τα υλικά και να γίνει ένας αραιός  χυλός. .  Αφήνουμε το μείγμα  να αφρίσει και συγχρόνως βάζουμε  τη μαργαρίνη με 2 φλιτζάνια αλεύρι σε ένα μεγάλο μπωλ και τρίβουμε με τα χέρια μας μέχρι να κάνουμε το μείγμα μας κομπαλάκια. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς  και ζυμώνουμε  προσθέτοντας λίγο λίγο αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα σχετικά μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι.  Το σκεπάζουμε με πετσέτα και το τυλίγουμε με μια κουβέρτα για να φουσκώσει.
Όταν διπλασιαστεί σε όγκο,  το πατάμε να ξεφουσκώσει. Το χωρίζουμε σε δυο κομμάτια και αφού τα πλάσουμε σε  μακρόστενο ρολό, το πατάμε με τα δάχτυλά μας μέχρι να πάρει  ένα πλατύ και οβάλ σχήμα.  Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και για το άλλο κομμάτι και τα βάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα.   Τρυπάμε με ένα πιρούνι
πολλές φορές  και περνάμε την επιφάνεια με νερό με ένα πινέλο.  Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο με αέρα μέχρι  να πάρουν όμορφο ροδαλό χρώμα.

Καλή όρεξη!





Lagana

Ingredients

1. 1 packet dry yeast
2. 1 cup lukewarm water
3. 1 even teaspoon salt
4. 1 heaped tablespoon of sugar
5. 125 g margarine
6. Flour
7. Sesame

Directions

Pour the warm water, yeast, sugar, a few tablespoons of flour and salt in a bowl and stir until the ingredients have blended  and become a thin gruel. . Allow the mixture to foam and put the margarine with 2 cups flour in a large bowl and rub with your fingers to make this mixture like crumbs.  Add the yeast mixture and knead adding flour little by little until you have arelatively soft and pliable dough. Cover with towel and wrap it with a blanket to rise.
When doubled in volume, press to deflate. Divide into two pieces and form each one into a  long roll.  The press with your  fingers until you get a flat and oval shaped piece of dough. Repeat the same for the other piece and put them on oiled baking pan. Pierce with a fork many times and then  apply some water on the  surface with a brush. Sprinkle with sesame seeds and bake in a moderate oven until they get a nice pink color.

Enjoy! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου