Λαγάνα
Υλικά
1.
1
σακουλάκι ξηρή μαγιά
2.
1
ποτήρι χλιαρό νερό
3.
1
κοφτό κουταλάκι αλάτι
4.
1
γεμάτη κουταλιά της σούπας ζάχαρη
5.
125
γραμ. μαργαρίνη
6.
Αλεύρι
7.
Σουσάμι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, μερικές κουταλιές αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπωλ και το ανακατεύουμε μέχρι να αναμιχθούν τα υλικά και
να γίνει ένας αραιός χυλός. . Αφήνουμε το μείγμα να αφρίσει και συγχρόνως βάζουμε τη μαργαρίνη με 2 φλιτζάνια αλεύρι σε ένα
μεγάλο μπωλ και τρίβουμε με τα χέρια μας μέχρι να κάνουμε το μείγμα μας κομπαλάκια.
Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και
ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγο λίγο αλεύρι
μέχρι να έχουμε ένα σχετικά μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι. Το σκεπάζουμε με πετσέτα και το τυλίγουμε με
μια κουβέρτα για να φουσκώσει.
Όταν διπλασιαστεί σε όγκο, το
πατάμε να ξεφουσκώσει. Το χωρίζουμε σε δυο κομμάτια και αφού τα πλάσουμε σε μακρόστενο ρολό, το πατάμε με τα δάχτυλά μας μέχρι
να πάρει ένα πλατύ και οβάλ σχήμα. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και για το άλλο
κομμάτι και τα βάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα.
Τρυπάμε με ένα πιρούνι
πολλές φορές και περνάμε την επιφάνεια
με νερό με ένα πινέλο. Πασπαλίζουμε με
σουσάμι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο με αέρα μέχρι να πάρουν όμορφο ροδαλό χρώμα.
Καλή όρεξη!
Lagana
Ingredients
1. 1 packet dry yeast
2. 1 cup lukewarm water
3. 1 even teaspoon salt
4. 1 heaped tablespoon of sugar
5. 125 g margarine
6. Flour
7. Sesame
Directions
Pour the warm water, yeast, sugar, a
few tablespoons of flour and salt in a bowl and stir until the ingredients have
blended and become a thin gruel. . Allow
the mixture to foam and put the margarine with 2 cups flour in a large bowl and
rub with your fingers to make this mixture like crumbs. Add the yeast mixture and knead adding flour
little by little until you have arelatively soft and pliable dough. Cover with
towel and wrap it with a blanket to rise.
When doubled in volume, press to
deflate. Divide into two pieces and form each one into a long roll. The press with your fingers until you get a flat and oval shaped
piece of dough. Repeat the same for the other piece and put them on oiled baking
pan. Pierce with a fork many times and then
apply some water on the surface
with a brush. Sprinkle with sesame seeds and bake in a moderate oven until they
get a nice pink color.
Enjoy!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου