Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΓΙΑΧΝΙ - SNAILS’ STEW


ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΓΙΑΧΝΙ

ΥΛΙΚΑ
60 σαλιγκάρια
4-5 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
2-3 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές σούπας  τοματοπελτέ
2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι κρασί άσπρο
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βεγκέτα ή αλάτι
1 κουταλιά της σούπας  γλυκό μπούκοβο
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού καυτερό μπούκοβο (προαιρετικά)
¼ κουταλάκι γλυκού κουρκουμά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα σαλιγκάρια χρειάζονται προεργασία για να καθαρίσουν. Για να γίνει αυτό τα αφήνετε μέσα σε ένα τσουβάλι από λινάτσα για 2-3 μέρες. Φροντίστε να είναι το τσουβάλι δεμένο, διαφορετικά θα φύγουν.  Κατόπιν τα πλένετε καλά και τα αφήνετε μέσα σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό. Ξεχωρίζετε αυτά που αρχίζουν να βγαίνουν από το καβούκι τους και τα ρίχνετε μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Τα υπόλοιπα τα πετάτε γιατί είναι ψόφια.   Τα αφήνετε να βράσουν για περίπου μισή ώρα, ξαφρίζοντας τα. Έπειτα τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι και τα ξεπλένετε πολύ καλά.
Σε  βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και το αφήνετε να ζεσταθεί καλά. Προσθέτετε τα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες και το σκόρδο και τα αφήνετε να μαραθούν καλά ενώ συγχρόνως ανακατεύετε.  Προσθέτετε τα σαλιγκάρια και συνεχίζετε να ανακατεύετε για μερικά λεπτά για να ποσαριστούν.  Τα σβήνετε με  το κρασί και προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, και ένα ένα όλα τα υπόλοιπα υλικά τελειώνοντας με το νερό. Ανακατεύετε πολύ καλά και τα αφήνετε να βράσουν  για μία με μιάμιση ώρα με σκεπασμένη την κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην  τελειώσει το νερό.
Καλή σας όρεξη!




SNAILS’  STEW

INGREDIENTS
60 snails
4-5 large onions
1 bunch green onions
2-3 cloves of garlic
3 tablespoons tomato paste
2 cups water
1 cup white wine
½ cup chopped parsley
1 cup olive oil
1 tablespoon salt or “vegketa”
1 tablespoon of sweet chily
1 teaspoon hot  chilly pepper (optional)
¼ teaspoon turmeric

DIRECTIONS
Snails need preparation for cleansing. To do this   let them  into a burlap bag for 2-3 days. Keep the sack tied, otherwise the snails will escape. Then wash them thoroughly and leave them in a saucepan with cold water. Choose the ones  that are starting to come out of their shells and drop them into a pot of boiling water. Discard the rest because they are  dead. Let them boil for about half an hour, skimming them.  Then place them in a colander and rinse thoroughly.
In a deep skillet, add the oil and let it heat up well. Add the onions and ​​garlic –all sliced- and let them wither while stirring well. Add the snails and continue to stir for a few minutes to be poached. Pour in the wine and add the chopped onions, and one by one all the remaining ingredients ending with the water. Stir well and let your food boil for about one and a half hours, covered, over low heat, being careful for the  water not to finish.
Enjoy!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου