Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

ΚΕΪΚ ΜΕ ΕΛΑΦΡΥ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ - CAKE WITH LIGHT SYRUP AND COCONUT


ΚΕΪΚ ΜΕ ΕΛΑΦΡΥ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΥΛΙΚΑ:
         1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
         2 φλιτζάνια ζάχαρη
         1 φλιτζάνι γάλα
        2 βανίλιες
         1 μπέικιν
        5 αυγά
         ½ φλιτζάνι λικέρ πορτοκάλι
        4 φλιτζάνια αλεύρι
    1 φλιτζάνι τριμμένο ινδοκάρυδο
    Τριμμένη φλούδα από ένα πορτοκάλι
   
    ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
    
    1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα πορτοκάλι 
   1φλιτζάνι ζάχαρη
    2 φλιτζάνια νερό 




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στο μπωλ του μίξερ βάζετε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το μπέικιν, το γάλα, τη φλούδα πορτοκαλιού και  το  λικέρ και τα χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα για 1-2 λεπτά.  Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά και το αλεύρι εναλλάξ συνεχίζοντας το χτύπημα.  Βάζετε το μίγμα σε  λαδωμένο ταψί. Πασπαλίζετε με το μισό ινδοκάρυδο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά περίπου. Μην ανοίγετε την πόρτα του φούρνου πριν τα 35 λεπτά. Δεν πρέπει να μπει κρύος αέρας μέσα στο φούρνο. Δοκιμάστε αν το κέικ σας έχει ψηθεί τρυπώντας το μ’ ένα ξύλινο σουβλάκι ή ένα στεγνό μαχαίρι.  Αν θέλει κι άλλο ψήσιμο το σουβλάκι θα βγει  λερωμένο, διαφορετικά θα είναι στεγνό.   
Έχετε ήδη ετοιμάσει το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρόλα και βράζοντας τα για 1-2 λεπτά. Περιχύστε το γλυκό σας και αφού αποροφηθεί πασπαλίστε το με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο. Σερβίρετε με μια μικρή φέτα πορτοκάλι. 
ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Ρίξτε το σιρόπι έχοντας ενδιάμεσα μια τρυπητή κουτάλα. Έτσι δεν θα "πληγώσετε" την επιφάνεια του γλυκού σας.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!




CAKE WITH LIGHT SYRUP AND COCONUT

INGREDIENTS:
         1 cup of  sunflower oil
        2 cups of sugar
       1 cup of milk
       2 vanillas
         1 baking powder
        5 eggs
        ½ cup of orange liquer
       4 cups of flour
       1 cup grated coconut
     Grated skin of one orange

FOR THE SYRUP
  1/2 cup orange marmalade 
   1 cup sugar
   2 cups water


DIRECTIONS:
In the mixer bowl put the oil, sugar, milk, vanillas, baking powder, grated orange skin and liquer.  Mix them in high speed for about 1-2 minutes and start adding eggs and flour alternately while you continue mixing.  Pour the mixture into an oiled pan and sprinkle with half the coconut. Bake in a preheated oven, in 180 degrees for about 40 minutes.  Do not open the oven before the 35 minutes of baking and check if your cake is ready by dipping a wooden souvlaki stick or a knife in the cake. If it comes out dry, your cake is ready.  
You have already prepared the syrup by putting all the ingredients together in a pot and boiling them for 1-2 minutes. Add it to the cake and after it has been absorbed sprinkle the top with the rest of the coconut. Serve with a slice of orange on top. 
TIP: Add the syrup on the cake by pouring it through a skimmer. It will run down smoothly and will not "hurt" the surface of your cake. 

BON APPETITE! 

1 σχόλιο: