Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΓΕΥΣΕΙΣ - THESSALONIKI COOKIES IN VARIOUS FORMS AND FLAVORS


ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΓΕΥΣΕΙΣ

Με το ζυμάρι που φτιάχνουμε τα κουλούρια Θεσσαλονίκης, έφτιαξα διάφορες εκδοχές. Δοκιμάστε τις.

ΥΛΙΚΑ

Ένα κιλό αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
2 ποτήρια χλιαρό νερό
125 γραμμάρια σκληρή μαργαρίνη
Σουσάμι
Παπαρουνόσπορο
Χοντρό αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη βάλτε το χλιαρό νερό και ρίξτε τις μαγιές.  Ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη  προσθέστε το αλάτι, τη ζάχαρη και λίγο λίγο αλεύρι μέχρι να έχετε ένα πηχτό χυλό.  Αφήστε το σκεπασμένο για λίγη  ώρα να φουσκώσει.  Εντωμεταξύ,  σε μια άλλη λεκάνη βάλτε το υπόλοιπο αλεύρι και τη μαργαρίνη. Τρίψτε το μείγμα με τα χέρια σας μέχρι να γίνει κομματάκια. Προσθέστε το φουσκωμένο μείγμα της μαγιάς  και ζυμώστε μέχρι να γίνει  ένα ζυμάρι ελαστικό και απόλυτα ομοιογενές.  Σκεπάστε το και βάλτε το στο φούρνο που τον έχετε θερμάνει ελαφρά και τον έχετε σβήσει.
Μόλις διπλασιαστεί σε όγκο, πλάστε το ζυμάρι σε διάφορα σχέδια και  πασπαλίστε τα με το σουσάμι, το αλάτι  ή τον παπαρουνόσπορο.
Για το σουσάμι πρέπει να βουτήξετε τα  κουλούρια σας  μέσα σε νερό και μετά να τα κυλίσετε μέσα στο σουσάμι . Για τον παπαρουνόσπορο και το αλάτι ,  αφού βάλετε τα κουλούρια στο ταψί, περάστε τα με  ένα πινέλο με νερό και από πάνω πασπαλίστε. Πολύ ωραίος συνδυασμός είναι  αλάτι με παπαρουνόσπορο μαζί.  Αν θέλετε να βάλετε σκέτο αλάτι, περάστε τα κουλούρια σας με  αυγό και ρίξτε μετά το αλάτι.
Ψήστε στους  180 βαθμούς  στον αέρα  μέχρι να ροδίσουν.  Γίνονται 4 ταψιά!

Καλή όρεξη!!!





THESSALONIKI COOKIES IN VARIOUS FORMS AND FLAVORS

With the dough that we make the cookies, I made several versions. Try them.

INGREDIENTS

A kilo of flour
2 tablespoons of sugar
1 teaspoon salt
2 sachets of dried yeast
2 cups lukewarm water
125 grams of hard margarine
Sesame
Poppy seeds
Coarse salt

DIRECTIONS
In a bowl put lukewarm water and add the yeast. Stir with whisk, add the salt, sugar and flour little by little until you have a thick batter. Leave it covered for some time to rise. Meanwhile, in another bowl put the remaining flour and margarine. Rub the mixture with your hands until it shreds. Add the risen yeast mixture and knead until you have an elastic and perfectly homogeneous dough. Cover and place in the oven which you have warmed slightly and you have turned it off.
Once doubled in size, roll the dough in various shapes and sprinkle with sesame seeds, salt or poppy seeds.
For the sesame ones you must dip your cookies in water and then roll them through the sesame seeds. For the poppy seeds and salt, after you put the cookies  in the baking pan, swipe them with a brush with water and sprinkle on top.  A very nice combination is salt with poppy seeds together.  If you want to put just salt, apply some beaten egg on your cookies and then add the salt.
Bake at 180 degrees in the air until golden. You will make four baking pans!
Enjoy!

1 σχόλιο:

  1. Πειρασμός :-)

    Ευχαριστώ για τα ευγενικά σου σχόλια.
    Πολλά φιλιά,με αγάπη Μαρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή