Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ - BREADSTICKS


ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ
Περίπου μισό κιλό αλεύρι
1 baking
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι 
¼ κουταλάκι κουρκουμά
¼ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 αυγό
Παπαρουνόσπορο , αλάτι και ένα αυγό για τα πασάλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά εκτός από το αλεύρι.  Το προσθέτουμε σιγά σιγά   ενώ ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι μαλακό  και καλοζυμωμένο.
Το αφήνουμε γύρω στη μισή ώρα να φουσκώσει και κατόπιν το πλάθουμε σε λεπτά μπαστουνάκια.  Τα αλείφουμε με αυγό και  πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο  και λίγο χοντρό αλάτι.  
Ψήνουμε σε  μέτριο φούρνο (180 βαθμούς ) μέχρι να πάρουν ωραίο ρόδινο χρώμα.
Καλή όρεξη!





BREADSTICKS

INGREDIENTS
About half a kilo of flour
1 baking
1 cup lukewarm water
1 even teaspoon salt
¼ teaspoon turmeric
¼ teaspoon nutmeg
1 tablespoon sugar
¼ cup olive oil
1 egg
Poppy seeds, salt and an egg for Messy

DIRECTIONS

Whisk together all the ingredients except the flour. Add it slowly and knead until you have a dough soft and well kneaded.
Leave about half an hour to rise and then mold into thin sticks. Brush them with egg and sprinkle with poppy seeds and a little coarse salt.
Bake in moderate oven (180 degrees) until you get a nice golden color.
Enjoy!

1 σχόλιο:

  1. Φαίνονται υπέροχα και ο παπαρουνόσπορος τα κάνει ακόμη πιο ιδιαίτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή