Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΠΑΤΑΤΕΣ Α’ΛΑ ΜΑΡΙΑ - POTATOES A’LA MARIA


ΠΑΤΑΤΕΣ Α’ΛΑ ΜΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ:
1 Κιλό πατάτες  κομμένες  όπως βλέπετε στη φωτογραφία   (αφήνω τις μισές με το φλούδι)
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Καυτερό  πιπέρι(προαιρετικά)
1 ποτήρι άσπρο κρασί ή ρετσίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί  ρίχνουμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινο κουτάλι  για να μην κολλήσουν, μέχρι να ροδίσουν.   Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το καυτερό πιπέρι και αφού τις ανακατέψουμε καλά, σβήνουμε  με το κρασί , καπακώνουμε, σβήνουμε το μάτι  και αφήνουμε να  σιγοβράσουν όσο είναι ζεστό το μάτι.  (Τα μάτια της κουζίνας παραμένουν ζεστά για περίπου 10 λεπτά αφού έχουμε κλείσει το διακόπτη).
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!




POTATOES A’LA MARIA

INGEDIENTS:
1 kilo of potatoes cut in pieces, as you can see in the photo (I leave half of them with the skin)
½ cup of olive oil
Salt
Pepper
Oregano
Chilli (optional)
1 cup of white wine or retsina

DIRECTIONS:
Put the oil in a pan and when it is hot add the potatoes and let them cook while you stir them preferably with a wooden spoon, to avoid sticking them at the bottom.  Continue stirring until they get a golden colour.  Add the salt, pepper, chilli and oregano and stop their boiling by adding the wine.  As soon as it starts boiling again, cover  the pan and  turn off the cooker. Leave it on the hot plate to simmer until the plate starts getting cold. (Cooker hot plates continue being warm for about 10 minutes after you have turned them off).
BON APPETITE!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου