ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό
μανιτάρια
½ φλιτζάνι
ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες
σκόρδο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ένα φλιτζάνι άσπρο κρασί
2-3 φρέσκα
κρεμμυδάκια
1 πιπεριά
κομμένη σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της
σούπας αλεύρι
Αλάτι και
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλύντε τα
μανιτάρια, αφαιρέστε και ψιλοκόψτε τα κοτσάνια τους, βάλτε το λάδι στο τηγάνι
και μόλις ζεσταθεί βάλτε μέσα τα μανιτάρια από την πλευρά με το βαθούλωμα
πρώτα. Μόλις πάρουν χρώμα, γυρίστε τα να
ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Με τον τρόπο αυτό οι χυμοί τους μένουν μέσα στο
βαθούλωμα. Ρίξτε τα ψιλοκομμένα
κοτσάνια, την πιπεριά, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό και τα
κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Χτυπήστε το
κρασί με το αλεύρι σε ένα σέικερ , κλείστε το μάτι και περιχύστε τα μανιτάρια
με το μίγμα.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
MUSHROOMS IN
THE PAN
INGREDIENTS:
1 kilo of mushrooms
½ cup of olive oil
1-2 cloves of garlic
Chopped parsley
1 green pepper cut in thin slices
2-3 spring onions
Salt
Pepper
2 spoonfuls of flour
I cup of white wine
DIRECTIONS:
Wash the mushrooms and cut off the stems. In a pan put
the oil and when it is warm add the mushrooms first from the side with the
hole. When they are fried turn them on the other side and let them fry too. We
use this way of frying, so that we can keep the juices of the mushroom inside
the hole. Add the chopped stems, the
green pepper, the garlic, the salt, pepper, oregano, the parsley and the spring onions, chopped. Put the flour with the wine in a shaker, beat them
to mix well, turn off the cooker and
sprinkle the mixture on the mushrooms.
Move the pan sideways for the wine and flour to mix with the mushroom juice.
BON APPETITE!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου