Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙ - PASTA WITH AUBERGINES AND FETA CHEESE


ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ:
Για τα ζυμαρικά:
1 πακέτο ζυμαρικά (πέννες ή ότι άλλο σας αρέσει)
2 κύβους  λαχανικών
4 κουταλιές της σούπας λάδι
5 ποτήρια νερό.

Για τις μελιτζάνες:
1 κιλό μελιτζάνες
2 φλιτζάνια  τριμμένες ώριμες ντομάτες
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι λάδι για το τηγάνισμα
Αλάτι
Τυρί φέτα

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για τα ζυμαρικά:
Σε μια κατσαρόλα βάλτε το νερό να βράσει, ρίξτε μέσα το λάδι , τους κύβους κι όταν κοχλάσει βάλτε τα ζυμαρικά. Ανακατέψτε μερικές φορές και περιμένετε με σκεπασμένη την κατσαρόλα να αρχίσουν να κοχλάζουν.  Κλείστε το μάτι και αφήστε την κατσαρόλα καπακωμένη για να ρουφήξουν τα ζυμαρικά το νερό.  Χρειάζεται περίπου 20 λεπτά στο διάστημα των οποίων  θα τα ανακατέψετε 1-2 φορές.

Για τις μελιτζάνες:
Κόψτε τις μελιτζάνες σε ροδέλες , αλατίστε  και τηγανίστε τις . Πριν τις ρίξετε στο τηγάνι τις πιέζετε  με το χέρι σας για να στραγγίξουν τα υγρά τους. Στο τηγάνι  που τις τηγανίσατε ρίξτε την ντομάτα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το μαϊντανό  και  την ψιλοκομμένη πιπεριά. Αφήστε τα να βράσουν μέχρι που να αρχίσει να πήζει και να γίνει μια πυκνή σάλτσα.  Ρίξτε μέσα τις μελιτζάνες και κλείστε το μάτι.
Σερβίρετε στολίζοντας τα  πιάτα, με τριμμένο τυρί και ένα κλαδάκι  μαϊντανό, βασιλικό ή ρόκα,  όπως στη φωτογραφία.
Είναι ένα καλοκαιρινό φαγητό που πολύ άνετα μπορεί να μαγειρευτεί  και το χειμώνα.  Εγώ φτιάχνω  κονσέρβες σε γυάλινα  βάζα με τις μελιτζάνες μέσα στη σάλτσα τους το καλοκαίρι και το χειμώνα  δεν έχω παρά  να βράσω τα ζυμαρικά, να ανοίξω ένα βάζο και να ζεστάνω το περιεχόμενο.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!






PASTA WITH AUBERGINES AND FETA CHEESE

INGREDIENTS:
For the pasta:
1 packet of pasta (1/2 kilo)
2 vegetable loaves
4 spoonfuls of olive oil
5 cups of water

For the aubergines:
1 kilo of aubergines
2 cups of chopped ripe tomatoes
½ cup of chopped parsley
2 cloves of chopped garlic
1 green pepper chopped
½ cup of oil to fry the aubergines
Salt
Feta cheese

Directions:
For the pasta:
Put the water, the vegetable loaves and oil to boil. Add the pasta and when it starts boiling again, cover the pot and turn the cooker off. It needs about  20 minutes to be ready and you must stir the pasta  once or twice during this time.

For the aubergines:
Salt the aubergines and fry them. You should squeeze them before you put them in the pan.  When all of them are fried, put the tomato in the pan, the parsley, salt, the green pepper  and  the garlic.  Let them cook until they become a thick and smooth sauce.   Put the aubergines in the sauce and turn off the cooker.
Serve your food, decorating your dishes  with feta cheese and  some leaves of parsley, basil, or  rocket as you can see in the picture.
It is a summer dish which you can very easily cook in winter as well. I usually preserve aubergines  with tomato sauce in jars, which I make in summer and keep in my cupboard all year round.  This way, I only cook the pasta and  just warm the aubergines.
BON APPETITE!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου