ΚΕΪΚ
ΥΛΙΚΑ:
1
1
φλιτζάνι ηλιέλαιο
2
2
φλιτζάνια ζάχαρη
3
1
φλιτζάνι γάλα
4
2
βανίλιες
5
1
μπέικιν
6
5
αυγά
7
½
φλιτζάνι ουίσκυ ή άλλο ποτό της προτίμησης σας
8
4
φλιτζάνια αλεύρι
9
½
φλιτζάνι κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στο μπωλ του μίξερ βάζετε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τις βανίλιες,
το μπέικιν, το γάλα και το ουίσκυ και τα χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα για
1-2 λεπτά. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά
και το αλεύρι εναλλάξ συνεχίζοντας το χτύπημα.
Βάζετε τα 2/3 από το μίγμα σε μια λαδωμένη φόρμα και στο υπόλοιπο μίγμα ρίχνετε το κακάο και
χτυπάτε για 1-2 λεπτά. Το αδειάζετε στη φόρμα με το υπόλοιπο μίγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180
βαθμούς στον αέρα για 50 λεπτά περίπου. Μην ανοίγετε την πόρτα του φούρνου πριν
τα 45 λεπτά. Δεν πρέπει να μπει κρύος αέρας μέσα στο φούρνο. Δοκιμάστε αν το
κέικ σας έχει ψηθεί τρυπώντας το μ’ ένα ξύλινο σουβλάκι ή ένα στεγνό μαχαίρι. Αν θέλει κι άλλο ψήσιμο το σουβλάκι θα
βγει λερωμένο, διαφορετικά θα είναι
στεγνό. Βάλτε το σε πιατέλα και μόλις
κρυώσει πασπαλίστε το με άχνη ζάχαρη.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
CAKE
INGREDIENTS:
1
1 cup of sunflower oil
2
2 cups of sugar
3
1 cup of milk
4
2 vanillas
5
1 baking powder
6
5 eggs
7
½ cup of whiskey or any other drink
you like
8
4 cups of flour
9
½ cup of cocoa
DIRECTIONS:
In the mixer
bowl put the oil, sugar, milk, vanillas, baking powder and whiskey. Mix them in high speed for about 1-2 minutes
and start adding eggs and flour alternately while you continue mixing. Pour 2/3 of the mixture into an oiled cake mould
and add the cocoa in the rest 1/3 and
beat it for another 1-2 minutes. Add the
cocoa mixture in the mould too. Bake in a preheated oven, in 180 degrees for
about 50 minutes. Do not open the oven
before the 45 minutes of baking and check if your cake is ready by dipping a wooden
souvlaki stick or a knife in the cake. If it comes out dry, your cake is ready.
Put it in a platter and when it is cold,
sprinkle iced sugar on top.
BON APPETITE!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου