Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

ΜΠΑΜΙΕΣ - OKRAS


ΜΠΑΜΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ:
1.      ½ κιλό μπάμιες
2.      1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο φέτες
3.      2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
4.      1-2 σκελίδες σκόρδο
5.      ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
6.      2 φλιτζάνια ψιλοκομμένη ντομάτα ή κον κασέ
7.      ½  φλιτζάνι ελαιόλαδο
8.      Καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
9.      Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε σε ρηχή κατσαρόλα το λάδι και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες.  Το αφήνουμε να μαραθεί και προσθέτουμε το σκόρδο, το μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, και τέλος τις μπάμιες.  Καθώς σωτάρονται, τα ανακατεύουμε, κατά προτίμηση με ξύλινο κουτάλι για να μην σκίσουμε όσο μπορούμε τις μπάμιες και προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι και  την καυτερή πιπεριά. Προσθέτουμε νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!




OKRAS

INGREDIENTS:
1.      ½ kilo of okras
2.      1 big onion cut in slices
3.      2-3 spring onions, chopped
4.      1-2 cloves of garlic
5.      ½ cup chopped parsley
6.      2 cups  of chopped ripe tomatoes
7.      ½ cup olive oil
8.      Chopped hot green pepper (optional)
9.      Salt

DIRECTIONS:
Put the oil in a shallow cooking pan and add the slices of onions. Stir for 1-2 minutes and then add the garlic, parsley, spring onions and okras.  Let them sauté for some minutes and stir them, preferably with a wooden ladle to avoid cut the skin of the okra as much as you can, at the same time. Add the tomato and salt and also some water and let them cook until the okras become soft.
BON APPETITE!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου