Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΜΠΟΥΡΑΝΙ (ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ) - BOURANI ( RAGOUT WITH WITH WILD GREENS)


ΜΠΟΥΡΑΝΙ (ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ)

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό άγρια χόρτα ή σπανάκι ζεματισμένα και ψιλοκομμένα. Είναι καλύτερα να έχετε ποικιλία από χόρτα. Ραδίκια, σπανάκι, ζοχιά, παπαρούνες κλπ.
1 φλιτζάνι ρύζι
1 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι άνιθο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κύβους λαχανικών
Πιπέρι
Λεμόνι
3 φλιτζάνια νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στην κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, τους κύβους και τον  άνιθο. Τα αφήνουμε για μερικά λεπτά να μαραθούν και προσθέτουμε τα χόρτα. Αφού σωταριστούν όλα μαζί για 5-6 λεπτά, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για να αναμιχθεί με τα χόρτα. Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου για μισή  ώρα. Σερβίρουμε προσθέτοντας  πιπέρι και λεμόνι σε κάθε πιάτο. Μπορείτε να το συνοδέψετε με ελιές, ή παστά ψάρια, αλλά ταιριάζει πολύ ωραία με τηγανητά αυγά μάτια  και τυρί φέτα.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!




BOURANI ( RAGOUT WITH WILD GREENS)

INGREDIENTS:
1 kilo of wild greens or spinach, blanched and chopped. It is  better if you have a variety of greens, like radishes, poppies, wild lettuce or spinach, etc.
1 cup of rice
1 cup of chopped green onions
½ cup of dill
½ cup of olive oil
2 vegetable loaves
Pepper
Lemon
3 cups of water

DIRECTIONS:
Put the oil in a pot and let it heat. When hot, add the onions, the dill and the vegetable loaves. Let them sauté for a few minutes and add the greens. After they have being sauted  for about 5-6 minutes, add the rice and stir until the ingredients mix together.  Add the water and cook in low heat for about half an hour. Serve adding pepper and lemon juice in every plate.  You can accompany your bourani with salted fish and olives, but it is also great with fried eggs and feta or any other cheese.
BON APPETITE!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου