ΜΠΟΥΡΑΝΙ (ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ)
ΥΛΙΚΑ:
1 φλιτζάνι ρύζι
1 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι άνιθο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κύβους λαχανικών
Πιπέρι
Λεμόνι
3 φλιτζάνια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στην κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το
κρεμμυδάκι, τους κύβους και τον άνιθο. Τα
αφήνουμε για μερικά λεπτά να μαραθούν και προσθέτουμε τα χόρτα. Αφού
σωταριστούν όλα μαζί για 5-6 λεπτά, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για να
αναμιχθεί με τα χόρτα. Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου
για μισή ώρα. Σερβίρουμε προσθέτοντας πιπέρι και λεμόνι σε κάθε πιάτο. Μπορείτε να
το συνοδέψετε με ελιές, ή παστά ψάρια, αλλά ταιριάζει πολύ ωραία με τηγανητά
αυγά μάτια και τυρί φέτα.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
BOURANI (
RAGOUT WITH WILD GREENS)
INGREDIENTS:
1 kilo of
wild greens or spinach, blanched and chopped. It is better if you have a variety of greens, like radishes,
poppies, wild lettuce or spinach, etc.
1 cup of
rice
1 cup of
chopped green onions
½ cup of
dill
½ cup of
olive oil
2 vegetable
loaves
Pepper
Lemon
3 cups of
water
DIRECTIONS:
Put the oil
in a pot and let it heat. When hot, add the onions, the dill and the vegetable
loaves. Let them sauté for a few minutes and add the greens. After they have
being sauted for about 5-6 minutes, add
the rice and stir until the ingredients mix together. Add the water and cook in low heat for about
half an hour. Serve adding pepper and lemon juice in every plate. You can accompany your bourani with salted
fish and olives, but it is also great with fried eggs and feta or any other
cheese.
BON
APPETITE!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου