Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΜΠΟΥΤΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ - PORK LOIN OR VEAL SHANKS IN HULL.

ΜΠΟΥΤΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

ΥΛΙΚΑ:
 Ένα μπούτι περίπου 3-4 κιλά, μοσχαρίσιο ή χοιρινό. Αλάτι, πιπέρι, 3-4 σκελίδες σκόρδο, ρίγανη, λεμόνι.
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 
 Με τη μύτη του μαχαιριού ανοίγετε τρύπες στο μπούτι και βάζετε μέσα τα σκόρδα. Ανακατεύετε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και τρίβετε με το χαρμάνι αυτό το μπούτι,. Το βάζετε στη γάστρα και το περιχύνετε με χυμό λεμονιού. Κατόπιν το τρίβετε με τις φλούδες από το λεμόνι.  Προσθέτε 2-3 ποτήρια νερό μέσα στη γάστρα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΡΙΞΕΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΡΕΑΣ και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 3 περίπου ώρες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ζουμί είτε για να φτιάξετε πιλάφι ή να το δέσετε με αλεύρι σε σάλτσα.
 ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!                            




 PORK LOIN OR VEAL SHANKS IN HULL. 

 INGREDIENTS:
 Loin or shanks of about 3-4 kilos, salt, pepper, oregano, lemon juice and skins, garlic.
DIRECTIONS: With the tip of a knife open holes in the meat and put the garlic inside. Mix the salt with the pepper and oregano and rub this mixture all around the meat. Put the meat in the hull and αfter you have poured the lemon juice on it, rub it with the lemon skin. Add 2-3 glasses of water in the hull, WITHOUT POURING IT ON THE MEAT. Cover the hull and bake the meat for about 3 hours in moderate temperature (180 degrees). After taking it out of the oven you can use the gravy to make rice or you can add flour to make a delicious sauce.
ΒΟΝ  APPETITE!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου