Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΣΑΡΛΊΑ - "SARLIA"

ΣΑΡΛΊΑ: (ΓΛΥΚΌ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΓΛΕΝΙΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΪΚΟΥ)

ΥΛΙΚΑ: Για το φύλλο: 1 ποτήρι σπορέλαιο, ένα ποτήρι χλιαρό νερό, 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι και 2 κουταλάκια ξύδι. Αλεύρι όσο σηκώσει για ζύμη μαλακή (περίπου 4 ποτήρια). Για το σιρόπι: 2 φλυτζάνια νερό, 2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη, ένα ξύλο κανέλας, χυμό ενός λεμονιού και το φλούδι του. Μια κούπα ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή μισή κούπα σουσάμι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ζυμώνετε τα υλικά για το φύλλο όλα μαζί. Λαδώνετε ένα ταψί και ένα ένα φύλο που ανοίγετε το λαδώνετε και αφού το ρίξετε μέσα στο ταψί το σουρώνετε όπως βλέπετε στη φωτ0γραφία. Ρίχνετε το σουσάμι ή τους ξηρούς καρπούς από πάνω και ψήνετε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Εν τω μεταξύ έχετε βράσει το σιρόπι για 5 λεπτά μαζί με την κανέλα και το λεμόνι για να είναι κρύο και με το που βγάζετε το φύλλο από το φούρνο ζεματιστό, ρίχνετε επάνω το σιρόπι και αφήνετε να κρυώσει.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ! 




 "SARLIA"

 INGEDIENTS: For the phyllo: 1 cup of lukewarm water, 1 cup of  oil, ½ a spoonful of salt, 2 spoonfuls of vinegar and about 4 cups of flour.  For the syrup: 2 cups of water, 2 ½ cups of sugar, 1 cinnamon stick, the skin and juice of 1 lemon. Optionally, you also need 1 cup of chopped nuts or sesame.
DIRECTIONS: Knead  the ingredients for the phyllo all together. Sprinkle oil on a baking pan and make 10 thin phyllos. Every phyllo you make, you sprinkle it with a little oil and you put it in the pan and crease it as you can see in the photo. When the pan is full, sprinkle the nuts or sesame on top of them –if you want to, I prefer it straight- bake them in moderate temperature until they become gold in colour. In the meantime you have put the water, cinnamon, lemon skin and lemon juice in a pot and have boiled them for 5 minutes since the  moment they have come to boiling temperature.  Pour the syrup on your “Debris” when you take it out of the oven, and leave it to be absorbed. CAREFUL: Either the syrup or the sweet must be hot, but NOT both! ΒΟΝ APPETITE!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου