Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΤΑ - PUMKIN PIE

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΤΑ

ΥΛΙΚΑ:
Για το φύλλο: 1 φλυτζάνι σπορέλαιο, 1 φλυτζάνι χλιαρό νερό, 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι, μια κουταλιά σούπας ξύδι και αλεύρι για ζύμη μαλακή (περίπου 4 φλυτζάνια). Για τη γέμιση: μισο κιλό κολοκύθι τριμμένο στο ρεντέ. Το ετοιμάζω το καλοκαίρι και το φυλάω σε σακουλάκια στον καταψύκτη. 3-4 αυγά, 250 γραμ. φέτα. πιπέρι και αν τη θέλετε καυτερή, ένα κουταλάκι μπούκοβο. Λάδι για τα φύλλα και αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων.
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ρίχνετε σε λεκανάκι όλα τα υλικά για το φύλλο και ζυμώνετε. Όταν είναι έτοιμη η ζύμη ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Έχετε ανακατέψει τα υλικά για τη γέμιση. Λαδώνετε το ταψί και χωρίζετε το ζυμάρι σε 10 κομμάτια. Ρίχνετε αλεύρι στην επιφάνεια που θα ανοίξετε τα φύλλα -εγώ χρησιμοποιώ τον πάγκο της κουζίνας- και ανοίγετε με κάθε κομμάτι ένα φύλλο που το λαδώνετε, βάζετε επάνω γέμιση και το τυλίγετε όπως βλέπετε στην εικόνα. Το βάζετε στο ταψί και το περνάτε με λάδι με το πινέλο. Συνεχίζετε μέχρι να γεμίσει το ταψί. ΠΡΟΣΟΧΗ! Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με την ποσότητα του λαδιού που βάζετε στα φύλλα, αλλιώς η πίττα σας θα γίνει βαριά και λαδερή. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο, 180 βαθμούς σε αέρα μέχρι να ροδίσει.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!



 PUMKIN PIE

  INGEDIENTS: For the phyllo: 1 cup of lukewarm water, 1 cup of oil, ½ a spoonful of salt, 2 spoonfuls of vinegar and about 4 cups of flour.  For The filling: ½  a kilo of  grated pumkin, 3-4 eggs, 250 grs of feta cheese, pepper and if you want it to be hot you can add hot red chilli pepper. Oil and flour to spread the phyllo.
 DIRECTIONS: You put all the ingredients for the phyllo into a  bowl and knead them.  When the batter is ready it is  formed into a ball. In the meantime you have mixed up the ingredients for the filling. Oil a baking pan and divide the batter into 9 pieces.  Form a phyllo with each  piece , oil it  with a cooking brush and  put some of the filling on.  Roll the phyllo to take the shape you see in the photo and put it in the pan. Carry on with the rest of the ingredients until the pan is full.   Be careful when you oil each phyllo, or your pie  will  become oily and lose its fine taste. Bake in moderate temperature –about 180 degrees- until the surface takes a gold color.
ΒΟΝ APPETITE!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου