Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

ΠΙΤΣΑ /\/\ PIZZA


ΠΙΤΣΑ
ΥΛΙΚΑ:
Για το ζυμάρι :
4 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
2 γεμάτες κουταλιές βούτυρο
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη
1 σακουλάκι ξερή μαγιά η 30 γρ. φρέσκια
Λιώνουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα. Προσοχή αν είναι ζεστό θα σκοτώσετε τους μικροοργανισμούς της μαγιάς και δεν θα φουσκώσει το ζυμάρι. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια όμορφη ζύμη. Την αφήνουμε να φουσκώσει.
Λαδώνουμε το ταψί του φούρνου και ανοίγουμε το ζυμάρι σε χοντρό φύλλο που να ανασηκώνεται στα πλάγια.  Το στρώνουμε  μέσα στο ταψί και βάζουμε επάνω σάλτσα τομάτας ή κέτσαπ, ζαμπόν, μανιτάρια, ελιές, πιπεριά, ή ότι άλλο θέλουμε και στο τέλος το κασέρι μας.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η άκρη από το ζυμάρι.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!






PIZZA
INGREDIENTS
For the dough:
4 cups of flour
1 cup of milk
2 spoonfuls full of butter
A little salt
A little sugar
1 sachet of dry yeast or 30 grs fresh

Melt the yeast in lukewarm milk. Careful! If the milk is hot the microorganisms of the yeast will die! Add all the rest of the ingredients and  mix them all together until you make a smooth dough. Let it  swell for some time.
Make a phyllo and put it in a baking pan, which you have oiled before, so that the phyllo exceeds until the rim of the pan.  Add ketchup or tomato sauce, ham, olives, mushrooms and chopped green pepper, or anything else  of your taste and finish with gouda or kasseri cheese.
Bake at  180 degrees until the dough has become golden.

Bon Appetite!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν ανοίξετε το ζυμάρι σε δυο φύλλα,  βάλετε ανάμεσα  τη γέμιση και κατόπιν κόψετε και στρίψετε τα κομμάτια όπως δείχνουν οι φωτογραφίες, θα έχετε αυτήν την εντυπωσιακή και τόσο διαφορετική πίτσα!!! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου