Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΞΕΡΗ ΜΥΖΗΘΡΑ - DRY MYZITHRA CHEESE


ΞΕΡΗ ΜΥΖΗΘΡΑ

Αλατίζουμε τη μυζήθρα, τη χωρίζουμε σε μικρές μπαλίτσες και τις  βάζουμε μέσα σε τούλι ή τουλπάνι.  Δένουμε σφιχτά και με βρεμένα χέρια  παίρνουμε αλάτι και τρίβουμε τις μπαλίτσες. Τις κρεμάμε στον ήλιο για τουλάχιστον 15 μέρες .
 
Υπολογίζουμε, ένα κουταλάκι του γλυκού ΚΟΦΤΟ για κάθε μισό κιλό μυζήθρας το οποίο ανακατεύουμε μέσα στο υλικό και μια γεμάτη κουταλιά της σούπας για το εξωτερικό άλλειμα. Τα χέρια μας είναι βρεμμένα, οπότε δεν το απορροφάει όλο. Μια ποσότητα λιώνει. 

Καλή όρεξη!


DRY MYZITHRA CHEESE

Season the cheese with salt, then divide into small balls and put them in tulle or cheesecloth. Tie tightly and with wet hands  take salt and rub the cheese  balls. Hang in the sun for at least 15 days. 
Calculate one teaspoon of salt  for  every pound of soft cheese which we mix into the material and a spoonful of soup for the outside seasoning. Our hands are wet, so not all of it is absorbed. A quantity is melted.

Enjoy!

3 σχόλια:

  1. Πεντανόστιμη και ιδανική για γκουρμέ παρουσιάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωραία η συνταγή αλλά έχω μία απορία. πόση είναι η αναλογία αλατίου μυζήθρας. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ερώτηση είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Σαν παλιά νοικοκυρά υπολογίζω με το μάτι και είναι παράληψη μου που δεν έδωσα εδώ αριθμητική αναλογία. Υπολογίζουμε, ένα κουταλάκι του γλυκού ΚΟΦΤΟ για κάθε μισό κιλό μυζήθρας το οποίο ανακατεύουμε μέσα στο υλικό και μια γεμάτη κουταλιά της σούπας για το εξωτερικό άλλειμα. Τα χέρια μας είναι βρεμμένα, οπότε δεν το απορροφάει όλο. Μια ποσότητα λιώνει.
    Ευχαριστώ για την επίσκεψη και το ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή