Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

Βασιλόπιτα τριφτή - New Year’s Eve cake

Βασιλόπιτα τριφτή
(Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα από τη σελίδα του http://www.driskas.com/ και η Αγγλική μετάφραση δική μου.)



Υλικά για 1 ταψί περίπου 24 εκ.


  • 1 κιλό μαλακό αλεύρι
  • 1 ½ φλ. βούτυρο
  • 1 ½ φλ.  ζάχαρη άχνη
  • 3 αυγά, ½ φλ. γάλα
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 1 βανίλια
  • χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • προαιρετικά ½ κουτ. γλυκού μαχλέπι κοπανισμένο και 1 κουτ. γλυκού μαστίχα τριμμένη
    Για την επιφάνεια: 
  • ½ φλιτζάνι ψημένη και ψιλοκομμένη αμυγδαλόψιχα
  • 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τους κρόκους, το γάλα, το μπέικιν, τη βανίλια, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού (και το μαχλέπι και τη μαστίχα).
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ενώνουμε με το μείγμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε. Βάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 170οC για 45 λεπτά περίπου.


Για το στόλισμα


ΓΚΛΑΣΟ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
Το γκλάσο βανίλιας θα το φτιάξετε βάζοντας  σε μπαιν μαρί  γλυκό του κουταλιού βανίλια (υποβρύχιο)  με μερικές σταγόνες νερό.  (Υπολογίζουμε περίπου μιάμιση  κουταλιά της σούπας νερό  για 400 γραμμάρια βανίλιας. Για τη βασιλόπιτα θα χρειαστείτε λιγότερο από 100 γραμμάρια βανίλια).

Σιρόπι σοκολάτας

Λιώστε σε μπαιν μαρί  100 γραμμάρια κουβερτούρα με μια κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη. Καθώς θα λιώνει προσθέστε λίγο λίγο φρέσκο  γάλα και ανακατεύετε συνεχώς. Υπολογίστε με το μάτι πόσο πυκνό θέλετε το σιρόπι σας.

Καλή όρεξη!










New Year’s Eve cake

  Ingredients for 1 tray of  about 24 cm in diameter

• 1 kg of soft flour
• 1 ½ cups. butter
• 1 ½ cups. castor sugar
• 3 eggs
 ½ cup. milk
• 1 sachet baking powder
• 1 vanilla
• Juice and zest of 1 orange
• optional ½ tsp. Fresh mahlepi threshed and 1 tsp. grated fresh mastic

For the surface:
• ½ cup toasted and chopped almonds
Some vanilla icing
Some chocolate syrup
A few pieces of orange boiled in thick syrup

Directions

  Beat butter in a mixer with the sugar and add the egg yolks, milk, baking powder, vanilla, lemon juice and orange zest (and mahlepi and mastic).
  Beat the egg whites into meringue and add them to the mixture.
  Add flour slowly and mix. Pour into greased and floured pan and bake at 170oC for 45 minutes.

For the decoration 

Frosted VANILLA
To make frosted vanilla, you just melt vanilla paste with a few drops of water in bain marie. (Estimate about a half tablespoon of water to 400 grams of vanilla. For the Vasilopita  you will need less than 100 grams of vanilla)

Chocolate syrup

Bring to melt 100 grs of cooking chocolate in bain marie. Add a spoonful of margarine or butter and a little milk. While stirring you will find out how much milk you need, which depends on how thick your chocolate syrup you want it to be.

Enjoy!

2 σχόλια:

  1. Να έχεις μια γλυκιά χρονιά, σαν τη βασιλόπιτα που μας ετοίμασες! Υγεία και ευτυχία για σένα και τους αγαπημένους σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ για τις όμορφες ευχές σου. Ευχομαι τα καλύτερα και σ εσένα και τους αγαπημένους σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή