ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ ΜΕ ΣΑΒΟΡΟ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό
μπακαλιάρο ξερό ή καταψυγμένο
Λάδι, αλεύρι,
τριμμένη φρυγανιά και αυγό για το τηγάνισμα
Άνηθο ή
μαϊντανό, ανάλογα με τη γεύση που σας αρέσει
Για το σαβόρο
Το λάδι που περίσσεψε
στο τηγάνι
½ φλιτζάνι αλεύρι
1 ποτήρι
λευκό κρασί
Λίγο αλάτι ή
βεγκέτα (σκόνη αποξηραμένων λαχανικών με αλάτι)
Δεντρολίβανο
1-2 σκελίδες
σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αν
χρησιμοποιήσετε αλατισμένο μπακαλιάρο θα πρέπει πρώτα να τον ξαρμυρίσετε. Τον κόβετε
σε μικρά κομμάτια και τον αφήνετε σε νερό που το αλλάζετε 4-5 φορές σε διάστημα
μιας μέρας. Κατόπιν τον καθαρίζετε από
τα κόκκαλα και τον πατάτε με τα δάχτυλα σας μέχρι να
γίνει μια μάζα.
Αν
χρησιμοποιήσετε καταψυγμένο φιλέτο που δεν έχει κόκκαλα, θα το πλύνετε, θα το
αλατίσετε και θα κάνετε την ίδια διαδικασία για να γίνει μάζα.
Στη μάζα του
ψαριού προσθέτετε το μαϊντανό ή τον άνηθο και το αφήνετε περίπου μια ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Πλάθετε
κεφτεδάκια από το ψάρι, τα κυλάτε πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη
φρυγανιά και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι.
Σαβόρο
Στο λάδι που
έχει περισσέψει από το τηγάνισμα, αφού πρώτα καθαρίσετε τα τυχόν υπολείμματα, τσιγαρίζετε
ψιλοκομμένο το σκόρδο, ρίχνετε το αλεύρι και το αφήνετε να ψηθεί ενώ συγχρόνως ανακατεύετε. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε το αλάτι ή
τη βεγκέτα και το δεντρολίβανο, χωρίς να
σταματήσετε το ανακάτεμα. Πρέπει να
έχετε μια πηχτή και ομοιογενή σάλτσα. Αν
είναι αραιή αφήστε την να δέσει ακόμη
λίγο και αν είναι υπερβολικά πηχτή προσθέστε λίγο λίγο νερό μέχρι να έχετε το
επιθυμητό αποτέλεσμα.
Για
μεγαλύτερη ευκολία ανακατέψτε με τον αυγοδάρτη.
Καλή όρεξη!
COD BURGERS
WITH SAVORO SAUCE
INGREDIENTS
1 pound dried or frozen cod
Oil, flour, breadcrumbs and egg to fry
Dill or parsley, depending on the flavor you like
For
savoro sauce
The oil left over in the pan
½ cup flour
1 glass of white wine
A little salt or vegketa (powder of dried vegetables
with salt)
Rosemary
1-2 cloves of garlic
DIRECTIONS
If you use salted cod, you should first remove the salt.
Cut it into small pieces and leave them in water while you change it 4-5 times for
one day. Then clean it from the bones and press with your fingers until it
becomes a mass.
If you use frozen fillet that has no bones, wash it,
salt it and do the same process to form a mass.
To the mass of the fish, add the parsley or dill and
leave it for about an hour in the fridge to harden.
Conjure balls of fish, roll first in flour, then in beaten
egg and finally in breadcrumbs and fry in hot oil.
Savoro
In the oil that is left over from frying, after
cleaning the small left overs, fry chopped garlic, add the flour and cook while
stirring. Add the wine and the salt or vegketa and rosemary, without stopping
the shuffle. You should have a thick and homogeneous sauce. If sparse, let it
thicken slightly and even if it is too thick add a little bit of water until
you get the desired result.
For greater ease mix with a whisk.
Bon appétit!
Αν κρίνω από τη φωτογραφία, πρέπει να είναι υπέροχος ο μπακαλιάρος! Χρυσαφένιος και τραγανός! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφή