Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

Μπακαλιάρος με κρεμμύδια και πατάτες στο φούρνο - Cod with onions and potatoes in the oven


Μπακαλιάρος με κρεμμύδια και πατάτες στο φούρνο

Υλικά
1 κιλό αρμυρό μπακαλιάρο ή φιλέτο
3-4 μεγάλα κρεμμύδια
2-3 σκελίδες σκόρδο
3-4 πατάτες
½ φλιτζάνι λάδι
Αλάτι για τα κρεμμύδια και τις πατάτες
Πιπέρι
Χυμό από 1-2 λεμόνια
1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες  και τα τρίβουμε πολύ καλά κάτω από νερό που τρέχει μέσα σε ένα τρυπητό, για να φύγει η έντονη γεύση τους.   Τα βάζουμε μέσα σε βαθύ ταψί  με καπάκι  ή γάστρα  και προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το  μισό χυμό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και το μισό λάδι. Τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί  και στρώνουμε από πάνω το μπακαλιάρο.  Προσθέτουμε το υπόλοιπο λεμόνι, το νερό  και το λάδι.
Ψήνουμε με σκεπασμένο σκεύος  στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Καλή όρεξη!







Cod with onions and potatoes in the oven

Ingredients
1kg or saltwater cod fillet
3 - 4 large onions
2-3 cloves garlic
4-3 potatoes
½ cup oil
Salt for onions and potatoes
Black pepper
Juice of 1-2 lemons
1 glass water

Directions
Peel the onions, cut into thin slices and rub thoroughly under running water in a colander to drain the intense flavor. Put them in a deep pan with a lid or a pot and add the potatoes cut into small pieces, chopped garlic, half lemon juice, salt, pepper and half the oil. Mix well together and add the cod. Add the remaining lemon juice, the water and oil.
Bake in covered dish at 180 degrees until golden brown.
Enjoy!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου