Μπακαλιάρος με κρεμμύδια και πατάτες
στο φούρνο
Υλικά
1 κιλό
αρμυρό μπακαλιάρο ή φιλέτο
3-4 μεγάλα
κρεμμύδια
2-3 σκελίδες
σκόρδο
3-4 πατάτες
½ φλιτζάνι
λάδι
Αλάτι για τα
κρεμμύδια και τις πατάτες
Πιπέρι
Χυμό από 1-2
λεμόνια
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
τα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες
και τα τρίβουμε πολύ καλά κάτω από νερό που τρέχει μέσα σε ένα τρυπητό,
για να φύγει η έντονη γεύση τους. Τα βάζουμε
μέσα σε βαθύ ταψί με καπάκι ή γάστρα και προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε μικρά
κομμάτια, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το μισό
χυμό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και το μισό λάδι. Τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί και στρώνουμε από πάνω το μπακαλιάρο. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λεμόνι, το νερό και το λάδι.
Ψήνουμε με
σκεπασμένο σκεύος στους 180 βαθμούς
μέχρι να ροδίσει.
Καλή όρεξη!
Cod with
onions and potatoes in the oven
Ingredients
1kg or saltwater cod fillet
3 - 4 large onions
2-3 cloves garlic
4-3 potatoes
½ cup oil
Salt for onions and potatoes
Black pepper
Juice of 1-2 lemons
1 glass water
1 glass water
Directions
Peel the onions, cut into thin slices and rub
thoroughly under running water in a colander to drain the intense flavor. Put
them in a deep pan with a lid or a pot and add the potatoes cut into small
pieces, chopped garlic, half lemon juice, salt, pepper and half the oil. Mix
well together and add the cod. Add the remaining lemon juice, the water and oil.
Bake in covered dish at 180 degrees until golden
brown.
Enjoy!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου