Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

Κέικ λεμόνι-ινδοκάρυδο - Lemon-coconut cake


Κέικ λεμόνι-ινδοκάρυδο

Υλικά
1 φλιτζάνι  σπορέλαιο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι λικέρ λεμόνι
½ φλιτζάνι τριμμένη φλούδα λεμόνι  (βάζω στην κατάψυξη τα στημένα  λεμόνια και τα τρίβω στο μούλτι  όταν χρειάζεται)
½  φλιτζάνι  τριμμένο  ινδοκάρυδο
Ι σακουλάκι μπέικιν πάουντερ
5 αυγά
3 φλιτζάνια αλεύρι

Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αυγά και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Χτυπάμε όλα τα αυγά μαζί στη φραπεδιέρα  και τα προσθέτουμε στο  μίγμα του κέικ. Λίγο -λίγο προσθέτουμε το  αλεύρι, ενώ συνεχίσουμε να χτυπάμε.  Μόλις το μίγμα γίνει ομοιογενές και κάνει φουσκάλες, το αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψί  και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει και να είναι στεγνό από μέσα. Δοκιμάζουμε αν είναι  έτοιμο  βουτώντας ένα σουβλάκι που πρέπει να βγει στεγνό.
Καλή όρεξη!





Lemon-coconut cake

Ingredients
1 cup vegetable oil
2 cups sugar
1 cup milk
½ cup lemon liqueur
½ cup grated lemon peel (I usually keep the peels of the lemons I have used in the food, in the freezer and used those)
½ cup grated coconut
I sachet baking powder
5 eggs
3 cups flour

Directions
Beat the oil and sugar, add the remaining ingredients except the eggs and milk and continue beating until the sugar melts.
Whisk all eggs together in frappe device or mixer and add to the mix into the cake. Little by little add the flour and continue to whisk. Once the mixture is smooth and makes bubbles, pour in a  greased pan and bake in a moderate oven until golden brown and is dry inside. We test if it is ready by dipping a skewer in it. It should come out dry.
Enjoy!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου