Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Μαγειρίτσα - «Magiritsa” Soup


Μαγειρίτσα

Υλικά
1 αρνίσια συκωταριά
2-3 αρνίσιες κοιλίτσες
½ κιλό αρνίσια έντερα
Όλα αυτά μπορείτε να τα αγοράσετε έτοιμα καθαρισμένα από το κρεοπωλείο.
1 μάτσο κρεμμυδάκια  φρέσκα
1 μαρούλι για φρικασέ
1 μάτσο άνηθο ή μάραθο
1 κουταλιά αλεύρι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι του τσαγιού λευκό ρύζι
6-7 ποτήρια νερό.
Αλάτι
Πιπέρι
2 κρόκους και 2 λεμόνια για το  αυγολέμονο

Εκτέλεση
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι μαζί με τα κρεατικά τα οποία είναι ψιλοκομμένα. Τα αφήνουμε να σωταριστούν μαζί με το αλεύρι ενώ  συγχρόνως ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.  Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το μαρούλι , τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι  και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να μαραθούν τα χορταρικά μας. Προσθέτουμε το ρύζι και το νερό, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει η σούπα μας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι κοιλίτσες που είναι το πιο σκληρό από τα κρεατικά που έχουμε βάλει.
Ετοιμάζουμε  το αυγολέμονο χτυπώντας στο μούλτι  τους κρόκους με το χυμό από τα λεμόνια και το προσθέτουμε στη σούπα μας , βάζοντας πρώτα ζουμί μέσα στο μπολ του  μούλτι για να ζεσταθεί το αυγό σιγά- σιγά και να μην κόψει και μετά ρίχνουμε όλο το υλικό μαζί μέσα στην κατσαρόλα ενώ συγχρόνως ανακατεύουμε.  
Καλή όρεξη!!!!





«Magiritsa” Soup
 (A soup we eat in Greece after the Resurrection Mass on Easter Saturday  evening)

Ingredients
One lamb pluck
2-3 lamb bellies
½ pound lamb intestines
All these you can buy ready processed  from the butcher.
1 bunch spring onions
1 lettuce  
1 bunch dill or fennel
1 tablespoon flour
½ cup olive oil
½ cup of white rice
6-7 glasses of water.
Salt
Pepper
2 egg yolks  and 2 lemons for the lemon sauce

Directions
Put the oil in a pot along with the meat that is chopped. Let them sauté together with the flour while stirring to prevent sticking at the bottom of the pot. . Add the onions, lettuce, dill, salt and pepper and continue stirring until the herbs are wilted. Add the rice and the water, mix well and cook the soup over low heat until the bellies that is harder than the meat we have set are soft.
Prepare the lemon sauce beating the yolks in a food processor with the juice from the lemons and add to the soup, we always place  juice in the bowl of the food processor to warm the egg slowly    and then add all the material together into the pot while stirring.
Enjoy!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου