Γεμιστά καλαμάρια
Υλικά
1.
1
κιλό καλαμάρια ή θράψαλα όχι μικρά
2.
1
φλιτζάνι ρύζι άσπρο
3.
½
φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4.
1
μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα
5.
1
φλιτζάνι ελαιόλαδο
6.
1-2
σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
7.
1
μεγάλη κουταλιά της σούπας τοματοπολτό ή
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη τομάτα
8.
Αλάτι
9.
Πιπέρι
10. 2 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση
Βάζετε στο
τηγάνι το μισό λάδι και σοτάρετε τα
κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το σκόρδο, την τομάτα και το ρύζι. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και το μισό
νερό. Ανακατεύετε καλά και κατεβάζετε από τη φωτιά. Γεμίζετε τα καλαμάρια περίπου κατά ¾ -για να έχει περιθώριο να φουσκώσει το ρύζι- και τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα. Τα βάζετε στο ταψί και ρίχνετε επίσης και όση
γέμιση σας περίσσεψε. Ρίχνετε από πάνω αλάτι, το υπόλοιπο λάδι και το δεύτερο
φλιτζάνι νερό.
Ψήνετε στους
180 βαθμούς, στον αέρα με σκεπασμένο ταψί, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα καλαμάρια
και από τις δυο πλευρές. Στη μέση της ώρας περίπου τα γυρίζετε από την άλλη πλευρά.
Χρειάζονται περίπου μια ώρα για
να ψηθούν.
Καλή όρεξη!
Stuffed squid
Ingredients
1. 1 kilo squid, not small
2. 1 cup white rice
3. ½ cup chopped parsley
4. 1 bunch spring onions
5. 1 cup olive oil
6. 1-2 cloves of garlic chopped
7. 1 large tablespoon tomato paste or 1 cup chopped
tomato
8. salt
9. pepper
10. 2 cups water
Directions
Put into the pan half the oil and sauté the onions,
parsley, garlic, tomato and rice. Add the salt, pepper and half of the water.
Stir well and remove from heat. Stuff the squid about ¾-in order to have room for
the rice to swell -and close with a toothpick. Place them in a baking pan and add
the rest of the filling if there is any. Sprinkle with salt, the remaining oil and the
second cup of water.
Bake at 180 degrees in the air with covered pan until the
squid are of a nice golden colour from both sides. In the middle of baking, turn
them on the other side. It takes about
an hour to cook altogether.
Enjoy!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου