Γλυκό κουταλιού σύκο
Υλικά για 90 σύκα
3 κιλά ζάχαρη
8 φλιτζάνια νερό
γαρίφαλα (όσα τα σύκα)
Χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τη φλούδα από τα σύκα με μαχαίρι. Τα τρυπάμε με ένα σουβλάκι 3-4 φορές και τα βράζουμε σε μπόλικο νερό για περίπου 10 λεπτά.
Σουρώνουμε τα σύκα, τα ξεπλένουμε και τα ξαναπερνάμε από το τρυπητό. Βάζουμε κι ένα καρφί γαρίφαλο στο καθένα καρφώνοντας το στο κάτω μέρος του σύκου.
Βράζουμε σιρόπι
με τη ζάχαρη και το νερό. Προσθέτουμε τα σύκα και
ξαφρίζουμε όσο βράζουν.
Τα βράζουμε στο σιρόπι γύρω στα 10 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν και να αφήσουν όσο νερό έχουν ακόμα. Αφού κρυώσει το γλυκό μας, ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Απολαύστε το!!!
Τα βράζουμε στο σιρόπι γύρω στα 10 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν και να αφήσουν όσο νερό έχουν ακόμα. Αφού κρυώσει το γλυκό μας, ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Απολαύστε το!!!
Figs in thick syrup
Ingredients
for 90 unripe figs
3 kg sugar
8 cups water
Cloves as many as the figs
Juice of one lemon
Directions
Peel the skin of the figs with a knife. Penetrate them with a skewer 3-4 times and boil in plenty of
water for about 10 minutes.
Drain figs, rinse and rinse them again through the colander. Put one
clove in each, nailing it at the bottom
of each fig.
Boil the sugar in syrup with the water. Add the figs and skim as long as they boil.
Boil the syrup for about 10 minutes and let it cool and let any water has
remained in the figs. Once cooled boil them again until the syrup is thickened. Add the lemon
juice and remove from heat.
Enjoy!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου