Τριαντάφυλλο γλυκό
Υλικά
- 250 γραμμάρια ροδοπέταλα από εκατόφυλλα τριαντάφυλλα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 δοσομετρική κούπα νερό (250 ml)
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 2 ως 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο (προαιρετικά)
- 250 γραμμάρια ροδοπέταλα από εκατόφυλλα τριαντάφυλλα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 δοσομετρική κούπα νερό (250 ml)
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 2 ως 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
· Μαζεύουμε τα τριαντάφυλλα νωρίς το πρωί, όταν το άρωμά τους είναι πιο έντονο και τα πέταλα τρυφερά. Αφαιρούμε με προσοχή τα πέταλα.
· Πλένουμε με απαλές κινήσεις τα ροδοπέταλα και με ένα ψαλίδι αφαιρούμε το κάτω μέρος που είναι το άσπρο και πικρίζει.
· Τα ζυγίζουμε, και σε 250 γραμμάρια πέταλα προσθέτουμε 1 κιλό ζάχαρη.
· Τρίβουμε με τις παλάμες τα πέταλα και τη ζάχαρη, βάζουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε για 3-4 ώρες.
· Κατόπιν προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε το γλυκό σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συχνά, απαλά, γιατί κολλάει εύκολα και το παρακολουθούμε γιατί «δένει» αρκετά γρήγορα.
· Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού. Όταν μια σταγόνα από το σιρόπι έχει γίνει συμπαγής, «στέκεται», κατεβάζουμε το γλυκό από τη φωτιά.
· Αν επιθυμούμε να προσθέσουμε 2-3 σταγόνες από αιθέριο έλαιο για πιο έντονο άρωμα, το κάνουμε όταν το γλυκό έχει κρυώσει και το αναμιγνύουμε με απαλές κινήσεις.
· Μαζεύουμε τα τριαντάφυλλα νωρίς το πρωί, όταν το άρωμά τους είναι πιο έντονο και τα πέταλα τρυφερά. Αφαιρούμε με προσοχή τα πέταλα.
· Πλένουμε με απαλές κινήσεις τα ροδοπέταλα και με ένα ψαλίδι αφαιρούμε το κάτω μέρος που είναι το άσπρο και πικρίζει.
· Τα ζυγίζουμε, και σε 250 γραμμάρια πέταλα προσθέτουμε 1 κιλό ζάχαρη.
· Τρίβουμε με τις παλάμες τα πέταλα και τη ζάχαρη, βάζουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε για 3-4 ώρες.
· Κατόπιν προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε το γλυκό σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συχνά, απαλά, γιατί κολλάει εύκολα και το παρακολουθούμε γιατί «δένει» αρκετά γρήγορα.
· Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού. Όταν μια σταγόνα από το σιρόπι έχει γίνει συμπαγής, «στέκεται», κατεβάζουμε το γλυκό από τη φωτιά.
· Αν επιθυμούμε να προσθέσουμε 2-3 σταγόνες από αιθέριο έλαιο για πιο έντονο άρωμα, το κάνουμε όταν το γλυκό έχει κρυώσει και το αναμιγνύουμε με απαλές κινήσεις.
Απολαύστε το!
Rose petals
in thick syrup
Ingredients
- 250 grams of edible rose petals
- 1 kg sugar
- 1 cup water (250 ml)
- 2 tablespoons lemon juice
- 2 to 3 drops of rose essential oil (optional)
Directions
• gather the roses early in the morning when their
aroma is more intense and the petals are tender. Carefully remove the petals.
• Wash gently the rose petals and with a pair of scissors
remove the bottom that is white and
bitter.
• Then weigh them and for every 250 grams petals add 1
kilo of sugar.
• Rub the petals and sugar with your palms, put the
mixture in a saucepan and leave it for 3-4 hours.
• Then add the water and simmer the sweet in very low
heat. Stir frequently, gently, because it may stick to the bottom of the pot easily and watch because "ties"
pretty quickly.
• Add the lemon juice. When a drop of the syrup has
become compact, "standing" bring down the sweet from the heat.
• If you want to add 2-3 drops of essential oil for a
more intense flavor, do it when the sweet has cooled and mix gently.
Enjoy!
Η συνταγή είναι από την σελίδα: http://hungryforhungry.blogspot.gr/2006/12/blog-post_116515957149556306.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου