Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

Μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί - Eggplant “imam baildi”

Μελιτζάνες  ιμάμ μπαϊλντί
(Το όνομα του φαγητού προέρχεται από την ιστορία με τον ιμάμη που επειδή  αυτό  είναι πολύ νόστιμο φαγητό, έφαγε τόσο πολύ ώστε «μπαΐλντισε», δεν άντεξε άλλο… έσκασε….)

Υλικά
2 κιλά μελιτζάνες
3-4 κρεμμύδια κομμένα φέτες  (προτιμήστε τα κόκκινα γιατί είναι πιο γλυκά)
3-4  σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2-3 ντομάτες κομμένες σε κύβους
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μια πιπεριά ψιλοκομμένη , καυτερή αν σας αρέσει
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Αν οι μελιτζάνες είναι χοντρές φλάσκες  κόψτε ς στη μέση κατά μήκος και χαράξτε τις στη μέση από τη μέσα πλευρά.  Αν είναι  λεπτές και μακριές καθαρίστε μια λωρίδα από τη φλούδα κι σ’ εκείνο το σημείο χαράξτε κατά μήκος. Και στις δύο περιπτώσει ς κάνουμε μόνο μια χαρακιά.
Βάλτε τις μέσα στο ταψί και μ’ ένα πινέλο αλείψτε λίγο από το λάδι. Βάλτε τις στο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήστε μέχρι να μαλακώσουν –περίπου 20 λεπτά.
Εντωμεταξύ, βάλτε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι, ρίξτε μέσα τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ανακατεύοντας αφήστε τα να μαλακώσουν, προσθέστε την πιπεριά, την ντομάτα, το μαϊντανό , το αλάτι και  το πιπέρι   και αφήστε το μείγμα να βράσει για περίπου 10 λεπτά.
Βγάλτε το ταψί από το φούρνο, πατήστε με ένα πιρούνι τις μελιτζάνες για να κάντε ένα λακκουβάκι στη μέση, αλατίστε τις και γεμίστε το λακκουβάκι με    το μείγμα  των κρεμμυδιών.  Χρησιμοποιείστε όλο το μείγμα, δεν πειράζει αν ξεχειλίσουν. 
Ψήστε στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους.
Καλή όρεξη….  





Eggplant  “imam baildi”
(The name of the dish comes from the story of the imam –a Turk priest- who, because this one Is a  very delicious dish, ate so much that "bailntise" could not stand anymore and  popped ....)
Ingredients
2 pounds eggplants
4 to 3 onions sliced ​​(choose red because it is sweeter)
3 to 4 cloves garlic, finely chopped
2-3 tomatoes diced
½ cup chopped parsley
A chopped pepper, chili if you like
1 cup olive oil
Salt
Pepper

Directions
If the eggplants are of the  thick type, cut them  in half lengthwise and cut  them into the middle of the inside.  If they are thin and long clean a strip of peel and at that point cut along. In both cases only do a snick.
Put them in a baking  pan and with a brush apply some of the oil. Put in the oven at 180 degrees and bake until tender-about 20 minutes.
Meanwhile, put the remaining oil in the pan, add the onions and garlic and stir allow to soften, add the pepper, tomato, parsley, salt and pepper and let the mixture boil for about 10 minutes.
Remove the pan from the oven, press the eggplants with a fork  to make a puddle in the middle, add salt and fill the puddle with the mixture of onions. Use the whole mixture, it does not matter if overflows.
Bake in the oven for another 20 minutes to homogenize the material and to tie together the flavors.

Good appetite!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου