Μύδια με φρέσκια ντομάτα
Υλικά
½ φλιτζάνι
ελαιόλαδο
1 κιλό μύδια
με το κέλυφος
3-4 ώριμες
ντομάτες κομμένες σε κύβους
½ φλιτζάνι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 πιπεριές και
1 μία καυτερή κομμένες ροδέλες
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το
λάδι και ρίχνετε μέσα όλα τα υλικά να
σωταριστούν, εκτός από τα μύδια. Ανακατεύετε τη σάλτσα σας και την αφήνετε να
βράσει μέχρι να μείνει με ελάχιστο ζουμάκι.
Αν χρειαστεί
προσθέστε λίγο νερό.
Ρίχνετε μέσα
τα μύδια, ανακατεύεται και κλείνετε το μάτι της κουζίνας.
Αφήνετε το
φαγητό σας σκεπασμένο επάνω στο μάτι για μερικά λεπτά, για να ανοίξουν τα
μύδια.
Σερβίρετε! Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε από πάνω λίγη
τριμμένη φέτα.
Καλή όρεξη.
Mussels with
fresh tomato
Ingredients
½ cup olive oil
1kg mussels in shell
3 to 4 ripe tomatoes, diced
½ cup chopped parsley
2 peppers and one hot one cut into slices
A little salt (Only for the sauce as the mussels are
saulty)
pepper
Directions
Heat the oil and add all ingredients to sauté except
mussels. Stir the sauce and let it boil
until in gets thick.
If necessary add a little water.
Add the
mussels, stir and turn off the stove.
Let your food covered on the hot ring for a few minutes to open
mussels.
Serve! You may add a little of crumbled feta cheese if
you like.
Enjoy your meal.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου