Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013

Γεμιστά ορφανά - Stuffed peppers

Γεμιστά ορφανά

Υλικά

15 πιπεριές για γέμισμα
3-4  ώριμες τομάτες
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι μαϊντανό και δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κολοκυθάκια
15 κουταλιές της σούπας άσπρο ρύζι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Αλέθουμε στο μούλτι τις τομάτες, τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι το σκόρδο και τον μαϊντανό με το δυόσμο. Τα ρίχνουμε σε ένα μπωλ μαζί με το λάδι και το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε να αναμειχθούν τα υλικά και αφήνουμε  για λίγη ώρα να φουσκώσει το ρύζι. 
Κόβουμε το επάνω μέρος από τις πιπεριές σαν καπάκι, αφαιρούμε τους σπόρους και γεμίζουμε με μείγμα που έχουμε ετοιμάσει κατά τα τρία τέταρτα   για να έχει περιθώριο να φουσκώσει το ρύζι. Βάζουμε σε ταψί και αφού αλατίσουμε και ρίξουμε λίγο λάδι από πάνω, ψήνουμε για 1 1/2 ώρα σε μέτριο φούρνο, σκεπασμένα με ένα δεύτερο ταψί. . 
Καλή όρεξη!  



  


Stuffed  peppers

Ingredients 

15 peppers for stuffing
3 to 4 ripe tomatoes
1 onion
2 cloves of garlic
1 cup chopped parsley and mint
2 zucchini
15 tablespoons white rice
1 cup olive oil
salt
pepper

Directions

Grind in a food processor tomatoes, zucchini, onion garlic and parsley with mint. Put them in a bowl together with the oil and rice, salt and pepper, stir to mix the ingredients and leave for a while for the rice to inflate.
Cut the top of the peppers as a lid, remove the seeds and fill with mixture we prepared for three quarters to have room for the rice. to swell. Place in baking dish and after salting and adding some oil on top, bake for 1 1/2 hours in a moderate oven, covered with a second pan. .
Enjoy!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου