Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΚΡΕΑΣ ΨΗΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

ΚΡΕΑΣ ΨΗΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
Βάζετε την κατσαρόλα ΑΔΕΙΑ στο μάτι και την αφήνετε να ζεσταθεί μέχρι να ρίξετε λίγο νεράκι με το χέρι σας μέσα και να κάνει μπίλιες.
Τοποθετείτε το κρέας στον πάτο σε μια σειρά, το πατάτε από πάνω με το πιρούνι  και το αφήνετε εκεί μέχρι να ψηθεί από τη μια μεριά. Όταν έχει ψηθεί ξεκολλάει μόνο του από τον πάτο της κατσαρόλας.  Όταν είναι έτοιμο το γυρίζετε και από την άλλη πλευρά.  Ποτέ μην το ψήσετε δυο φορές από την ίδια πλευρά  γιατί στεγνώνει.  Κάνετε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια κρέατος που έχετε και κατόπιν στρώνετε μέσα στην κατσαρόλα μια σειρά κρέας,  φέτες κρεμμύδι, λίγο σκόρδο, και μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Επαναλαμβάνετε με  δεύτερη σειρά κ.λ.π. μέχρι να τελειώσει το κρέας.
Σβήνετε με χυμό λεμόνι και  προσθέτετε λίγο νερό για να βράσει  το φαγητό σας. Βάζετε από πάνω δυο  πιπεριές κομμένες στη μέση και μια ντομάτα κομμένη σε φέτες. Έχετε το νου σας με το νερό. Πρέπει να μην κολλήσει το κρέας και να μείνει λίγο ζουμί στο τέλος  που θα το δέσετε σε μια όμορφη άσπρη σάλτσα, χτυπώντας σε ένα σέικερ δυο κουταλιές αλεύρι με ½  ποτήρι νερό. Περιχύνετε το φαγητό σας  μ αυτό το μείγμα, κουνάτε την  κατσαρόλα να πάει παντού και σβήνετε το μάτι της κουζίνας.
Συνοδέψτε το με τηγανητές πατάτες. Πουρέ, πιλάφι ή ότι άλλο σας αρέσει.

Καλή όρεξη!!! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου