Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΓΑΜΟΥ - WEDDING BREAD

ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΓΑΜΟΥ
 (γλυκό ψωμί για να  τρώει το ζευγάρι γλυκό ψωμί  πάντα)

ΥΛΙΚΑ
4 φλιτζάνια νερό  χλιαρό
2 σακουλάκια ξερή μαγιά
2 βανίλιες
½ σακουλάκι μαστίχα τριμμένη στο μούλτι μαζί με 2-3 κουταλιές ζάχαρη
1 σακουλάκι   κακουλέ
2 φλιτζάνια  ζάχαρη
1 φλιτζάνι  ηλιέλαιο
2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
Περίπου 15 φλιτζάνια αλεύρι 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ’ ένα λεκανάκι  βάλτε   το μισό νερό  και τη μία μαγιά,  ρίξτε μέσα λίγο από το αλάτι, λίγη από τη ζάχαρη και καθώς χτυπάτε με το σύρμα, προσθέστε αλεύρι μέχρι  να κάνετε  ένα σχετικά πηχτό χυλό. Σκεπάστε τον και αφήστε τον σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και να κάνει φούσκες.

Βάλτε  σε μια λεκάνη σχεδόν όλο το υπόλοιπο αλεύρι, ανοίξτε ένα λακκουβάκι  στη μέση και ρίξτε μέσα τα υπόλοιπα υλικά.   Ξεκινήστε να ζυμώνετε ανακατεύοντας τα υλικά προς την ίδια κατεύθυνση  και συνεχίστε με κανονικό ζύμωμα μέχρι να έχετε  ένα μαλακό και ελαστικό ζυμάρι. Για να το πετύχετε   προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι λίγο- λίγο. Πιθανόν να μην χρειαστούν και τα 15 φλιτζάνια ή ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω… αυτό εξαρτάται από την  ποιότητα του αλευριού.

Σκεπάστε τη λεκάνη με το ζυμάρι,  τυλίξτε την  με ένα τραπεζομάντηλο και μια κουβέρτα και αφήστε το να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.  Κατόπιν, πατήστε το να ξεφουσκώσει ζυμώνοντας ελαφρά, κρατείστε λίγο για τη διακόσμηση και βάλτε το υπόλοιπο σ’ ένα λαδωμένο ταψί .  Διακοσμείστε χρησιμοποιώντας τη φαντασία σας, με λουλουδάκια, πουλάκια, γιρλάντες ή ότι άλλο σας αρέσει.  Προσθέστε κουφέτα και αφού σκεπάσετε το ταψί με  λαδόκολλα βάλτε το μέσα στο φούρνο στους 50 βαθμούς και αφήστε το να ξαναφουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.  Μετά, ανεβάστε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και ψήστε σκεπασμένο μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά.

Μόλις το βγάλετε περάστε την επιφάνεια του με μέλι χρησιμοποιώντας ένα ματσάκι φρέσκο βασιλικό που το έχετε βρέξει. Θα αποκτήσει μια υπέροχη γυαλάδα.
Καλή όρεξη!







 WEDDING  BREAD
 ( sweet bread…  a symbolic treat for the  couple to have a sweet life  forever)

INGREDIENTS
4 cups lukewarm water
2 sachets of dry yeast
2 vanilla sachets
½ bag mastic grated in a food processor along with 2-3 tablespoons sugar
1 bag kakoules
2 cups sugar
1 cup sunflower
2 teaspoons salt
About 15 cups flour


DIRECTIONS
In a big bowl put half water and one yeast, pour a little bit of salt, a little of the sugar and beat well with a whisk , add flour to make a fairly thick batter . Cover it and leave it in a warm place to rise and make bubbles.

Put in a bowl almost all the remaining flour, open a hole in the middle and pour in the remaining ingredients.  Start kneading mixing the materials in the same direction and continue with normal kneading until you have a soft and elastic dough. To do this add the remaining flour little by little. You might not need all 15 cups or you may need a little more ... it depends on the quality of flour.

Cover the bowl with the dough, wrap it with a tablecloth and a blanket and let it rise until doubled in volume. Then press to deflate,  kneading lightly , keep a  little for decorating and put the rest into a greased pan. Decorate using your imagination , with flowers , birds , garlands or whatever you like. Add bonbons and having uncovered the pan with parchment paper place it in the oven at 50 degrees and let it re-inflate until doubled in volume. Then rise your oven to 180 degrees and bake in resistors covered until golden brown well.

Just swipe it off the surface of the honey using a bunch of fresh basil lightly dampened. You will gain a wonderful sheen.

Enjoy!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου