Μελιτζανόπιτα μαζί με τυρόπιτα
Υλικά
Για το ζυμάρι
1 ½ φλιτζάνια
χλιαρό νερό
½ φλιτζάνι
ελαιόλαδο
¼ φλιτζάνι
ξύδι
1
κουταλάκι αλάτι
Αλεύρι για μαλακή ζύμη (στο σύνολο μαζί με το αλεύρι που θα
χρησιμοποιήσετε για το άνοιγμα των φύλλων θα χρειαστείτε περίπου 1 κιλό.
Για τη γέμιση της μελιτζανόπιτας
1-3 μελιτζάνες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1 πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 κρεμμύδι
ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι βασιλικό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι
ντομάτα κομμένη σε κύβους
½ φλιτζάνι πλιγούρι
2 φλιτζάνια μυζήθρα
ή 250 γρ. τυρί
2 -3 αυγά
½ φλιτζάνι
λάδι (Θα ρίξετε το μισό μέσα στη γέμιση
και το υπόλοιπο θα το χρησιμοποιήσετε για να λαδώσετε τα φύλλα
Αλάτι
Πιπέρι
Για τη γέμιση της τυρόπιτας
1 φλιτζάνι
μυζήθρα ή φέτα
1 αυγό
Πιπέρι
Εκτέλεση
Για το ζυμάρι
Ρίξτε όλα τα
υλικά μαζί μέσα σε λεκανάκι και προσθέστε το μισό αλεύρι. Ζυμώστε με το χέρι
και προσθέτετε αλεύρι μέχρι να έχετε μια μαλακή, ελαστική ζύμη που θα ξεκολλάει
από τα χέρια σας. Θα χρειαστεί περίπου
τα ¾ από το αλεύρι. Αφήστε το ζυμάρι να
ξεκουραστεί και ετοιμάστε τη γέμιση.
Για τη γέμιση
Βάλτε στο
τηγάνι το κρεμμύδι μαζί με το μισό λάδι να τσιγαριστεί και προσθέστε τη
μελιτζάνα. Σοτάρετε μέχρι να μαραθεί καλά
και προσθέστε την ντομάτα, το βασιλικό,
το αλάτι το πιπέρι και την πιπεριά και αφήστε το μείγμα να βράσει για μερικά λεπτά. Προσθέστε το πλιγούρι, ανακατέψτε
καλά και απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά
για να κρυώσει το μείγμα.
Λαδώστε ένα ταψί
-αν είναι ρηχό είναι το καλύτερο για πίτες γιατί ψήνονται πιο καλά.
Χωρίστε τη
ζύμη σε 8 κομμάτια και ανοίξτε τέσσερα
φύλλα αρκετά πιο μεγάλα από το ταψί σας.
Βάλτε τα πρώτα 4 μέσα στο ταψί λαδώνοντας το κάθε ένα με ένα πινέλο και απλώστε από πάνω τη
γέμιση στην οποία έχετε προσθέσει τη μυζήθρα και τα αυγά και έχετε ανακατέψει
καλά.
Γυρίστε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα έτσι
που να σκεπάσουν τη μέση του ταψιού. Αν
δεν φτάνει μην ανησυχείτε. Θα «κλέψετε»
λίγο φύλλο από τα επόμενα που θα ανοίξετε και θα καλύψετε το άνοιγμα.
Τα 4
υπόλοιπα φύλλα θα τα ανοίξετε ένα ένα και θα βάλετε μέσα ένα μείγμα από λίγο
τυρί ή μυζήθρα με ένα αυγό και πιπέρι, τυλίγοντας τα σε ρολό.
Ανοίγετε το κάθε φύλλο, το λαδώνετε και ρίχνετε λίγο από το μείγμα διάσπαρτα. Το
τυλίγετε σε ρολό και το βάζετε γύρω από το ταψί.
Έτσι έχετε
στη μέση μελιτζανόπιτα και γύρω γύρω τυλιχτή τυρόπιτα .
Ρίχνετε από
πάνω λίγο λάδι και ψήνετε στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει η
πίτα σας και να είναι καλοψημένη και τραγανή.
Καλή όρεξη!
Eggplant pie
together with cheese pie
Ingredients
For the dough
1 ½ cups lukewarm water
½ cup olive oil
¼ cup vinegar
1 teaspoon salt
Flour for soft dough (in whole together with the flour
to use for a showdown will need about 1kg.
For the eggplant
pie filling
1-3 eggplants peeled and cut into cubes
1 greenpepper, cut into cubes
1 onion, chopped
½ cup chopped basil
1 cup diced tomato
½ cup bulgur
2 cups cream cheese or 250 grs. Feta cheese
2 to 3 eggs
½ cup oil (I take half in the stuffing and the rest
will use it to lubricate the leaves
salt
pepper
For the
cheese pie filling
1 cup cream cheese or feta cheese
1 egg
Pepper
Directions
For the dough
Pour all ingredients together in a cuvette and add
half of the flour. Knead by hand and add flour until you have a soft, elastic
dough that will come off your hands . You will need about ¾ of the
flour. Let the dough rest and prepare the filling.
For the
filling
Put the onion in a pan with half the olive oil to
sauté and add the eggplant. Sauté until wilted well and add the tomato, basil,
salt, pepper and pepper and let the mixture boil for a few minutes. Add the
bulgur, stir well and remove the pan from the heat to cool .
Grease a baking pan- if shallow is best for pies
because they are better baked.
Divide the dough into 8 pieces and open four sheets
quite bigger than your pan. Put the first 4 in the pan oiling each with a brush
and spread over the filling to which you have added the cream cheese and eggs
and you shuffle well.
Turn the sheets left over inwardly so as to descend
the middle of the pan. If they are not large
enough do not worry. You can cut off a little sheet of the next ones you will
open and will cover the opening.
Open the 4 remaining sheets one by one and put inside
them a mix of some cheese or cream cheese with an egg and pepper, wrapping them
in rolls . Open each sheet, lubricate
and pour a little of the mixture scattered on it. Then rolled them up and put them
around the pan, covering the edges.
So you have in the middle eggplant pie and cheese pie wrapped
around it.
Sprinkle a little oil and bake at 180 degrees in the
air until the pie is golden brown and is well baked and crisp.
Enjoy!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου