Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΨΩΜΙ - BREAD

ΨΩΜΙ

Υλικά
1 κιλό αλεύρι περίπου
2 σακουλάκια ξηρή μαγιά
3 ποτήρια χλιαρό  νερό
1 κουταλιά αλάτι
1 κουταλιά ζάχαρη

Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε  τα 2 ποτήρια χλιαρό νερό μαζί  με τις μαγιές , το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέστε αλεύρι  ενώ ανακατεύετε μέχρι  να έχετε ένα πηχτό χυλό. Αφήστε σε ζεστό μέρος  να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε  μέγεθος.
Μόλις είναι έτοιμο,  αρχίστε  να ρίχνετε αλεύρι και να ζυμώνετε, ενώ  συγχρόνως προσθέτετε το  τρίτο ποτήρι χλιαρό νερό.   Συνεχίστε το ζύμωμα μέχρι να έχετε μια μέτρια και ελαστική ζύμη. 
Σκεπάστε τη λεκάνη και αφήστε το ζυμάρι σας  να  διπλασιαστεί σε όγκο. Μόλις είναι έτοιμο, πατήστε το να ξεφουσκώσει,  χωρίστε το στα τέσσερα και πλάστε   τέσσερις φραντζόλες , τις οποίες θα χαράξετε με ένα μαχαίρι, θα τις βρέξετε  και ρίξετε επάνω, αν   θέλετε,  παπαρουνόσπορο.
Βάλτε τα σε ταψιά  και αφήστε τα στο φούρνο στους 50 βαθμούς να διπλασιαστούν σε  μέγεθος.
Ανεβάστε το φούρνο στους 180  βαθμούς  με αέρα και  αφήστε τα να ροδοκοκκινίσουν.

Καλή όρεξη!






BREAD
Ingredients
1 kilo flour (about)
2 sachets of dry yeast
3 cups lukewarm water
1 tablespoon salt
1 tablespoon sugar

Directions
In a bowl put 2 cups of warm water with the yeast, salt and sugar. Add flour and stir until you have a thick batter. Leave in a warm place to rise and double in size.
Once you are ready, start adding flour and knead while adding the third glass of lukewarm water. Continue kneading until you have a moderate and elastic dough.
Cover the bowl and let your dough  double in volume. Once you are ready, press to deflate.  Divide into four and shape it into four loaves, which you  scratch with a knife. Brush a little water on top if you like to add poppy seeds.
Put in a pan and leave in the oven at 50 degrees to double in size.
Rise oven to 180 degrees with air and let them browned.


Enjoy!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου