Ραβανί με ινδοκάρυδο
Υλικά
1.
1
½ φλιτζάνι ινδοκάρυδο
2.
1
½ φλιτζάνι φαρίνα
3.
1
μπέικιν
4.
1
φλιτζάνι ζάχαρη
5.
2/3
φλιτζανιού μαργαρίνη
6.
3
αυγά
7.
2/3
φλιτζανιού γάλα
8.
2
βανίλιες
Για το σιρόπι
1.
2
φλιτζάνια ζάχαρη
2.
2
φλιτζάνια νερό
3.
Λίγο
χυμό λεμόνι
Για το γαρνίρισμα
1.
Σαντιγί
2.
Ινδοκάρυδο και τριμμένη σοκολάτα
Για τη σαντιγί
1.
1
τενεκεδάκι μόρφατ κρύο
2.
1/3
φλιτζανιού γάλα κρύο
3.
3
κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη
4.
1
σφηνάκι λικέρ ή μια βανίλια
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπωλ. Σε ένα άλλο, χτυπάμε
τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και ρίχνουμε ένα -ένα τα αυγά.
Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα αυγών και μαργαρίνης τα στερεά υλικά εναλλάξ με το γάλα ενώ συγχρόνως ανακατεύουμε με σπάτουλα
για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζουμε σε τσέρκι 22 εκατοστών.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς , πάνω κάτω
για περίπου 45 λεπτά.
Σιροπιάζουμε το ραβανί (ζεστό ραβανί και κρύο σιρόπι) και το
αφήνουμε να κρυώσει. Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με τη σαντιγί και το ινδοκάρυδο.
Καλή όρεξη!
“Ravani” (Cake with coconut)
Ingredients
1. 1 ½ cup
coconut
2. 1 ½ cup
farina
3. 1 baking
4. 1 cup
sugar
5. 2/3 cup
margarine
6. 3 eggs
7. 2/3 cup
milk
8. 2 vanillas
For syrup
1. 2 cups
sugar
2. 2 cups
water
3. A little
lemon juice
For the garnish
1. whipped
Cream
2. Grated coconut and chocolate flakes
For the whipped cream
1. 1 can of
cold morfat
2. 1/3 cup
cold milk
3. 3
tablespoons caster sugar
4. 1 shot of
liquor or a vanilla
Directions
Put all the
dry ingredients in a bowl. In another, beat margarine, sugar and add one to one
eggs.
Pour into the
mixture of margarine and egg the solids alternately with the milk while
stirring with a spatula to homogenize the mixture.
Pour into a 22
cm hoop.
Bake in
preheated oven at 175 degrees up and down for about 45 minutes.
Add the syrup to the “ravani” (hot cake and cold syrup) and leave to cool. Serve
it on a platter and garnish with whipped
cream and coconut.
Enjoy!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου