Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ραβανί με ινδοκάρυδο της Σοφίας - “Ravani” (Cake with coconut)


Ραβανί  με ινδοκάρυδο

Υλικά
1.      1 ½ φλιτζάνι ινδοκάρυδο
2.      1 ½ φλιτζάνι φαρίνα
3.      1 μπέικιν
4.      1 φλιτζάνι ζάχαρη
5.      2/3 φλιτζανιού μαργαρίνη
6.      3 αυγά
7.      2/3 φλιτζανιού γάλα
8.      2 βανίλιες

Για το σιρόπι
1.      2 φλιτζάνια ζάχαρη
2.      2 φλιτζάνια νερό
3.      Λίγο χυμό λεμόνι

Για το γαρνίρισμα
1.      Σαντιγί
2.       Ινδοκάρυδο και τριμμένη σοκολάτα 


Για τη σαντιγί
1.      1 τενεκεδάκι μόρφατ  κρύο
2.      1/3 φλιτζανιού γάλα κρύο
3.      3 κουταλιές  σούπας άχνη ζάχαρη
4.      1 σφηνάκι λικέρ ή μια βανίλια

Εκτέλεση 
Βάζουμε όλα τα στερεά υλικά σε ένα μπωλ. Σε ένα άλλο, χτυπάμε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και ρίχνουμε ένα -ένα τα αυγά.
Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα αυγών και μαργαρίνης  τα στερεά  υλικά εναλλάξ με  το γάλα ενώ συγχρόνως ανακατεύουμε με σπάτουλα για να ομογενοποιηθεί  το μείγμα.
Αδειάζουμε σε τσέρκι 22 εκατοστών.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς , πάνω κάτω για περίπου 45 λεπτά.
Σιροπιάζουμε το ραβανί (ζεστό ραβανί και κρύο σιρόπι) και το αφήνουμε να κρυώσει.   Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με τη σαντιγί  και το ινδοκάρυδο.

Καλή όρεξη!





“Ravani”  (Cake with coconut)

Ingredients
1. 1 ½ cup coconut
2. 1 ½ cup farina
3. 1 baking
4. 1 cup sugar
5. 2/3 cup margarine
6. 3 eggs
7. 2/3 cup milk
8. 2 vanillas

For syrup
1. 2 cups sugar
2. 2 cups water
3. A little lemon juice

For the garnish
1. whipped Cream
2. Grated coconut  and chocolate flakes 

For the whipped cream
1. 1 can of cold morfat
2. 1/3 cup cold milk
3. 3 tablespoons caster sugar
4. 1 shot of liquor or a vanilla

Directions
Put all the dry ingredients in a bowl. In another, beat margarine, sugar and add one to one eggs.
Pour into the mixture of margarine and egg the solids alternately with the milk while stirring with a spatula to homogenize the mixture.
Pour into a 22 cm hoop.
Bake in preheated oven at 175 degrees up and down for about 45 minutes.
Add the  syrup to the “ravani”  (hot cake and cold syrup) and leave to cool. Serve it on a platter  and garnish with whipped cream and coconut.


Enjoy!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου