Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Πιπεριές ψητοτηγανιτές-Peppers half fried, half grilled

Πιπεριές ψητοτηγανιτές

Υλικά
1 κιλό Πιπεριές Φλωρίνης  ή  όποιες  άλλες  σας αρέσουν. Πολύ νόστιμες γίνονται οι γιαννιώτικες –τα μικρά ελαφρά καυτερά πιπεράκια που κάνουμε τουρσί.
¼  φλιτζανιού  ελαιόλαδο
¼  φλιτζανιού ξύδι
Αλάτι
Δενδρολίβανο

Εκτέλεση

Χαράξτε τις πιπεριές και βάλτε τις στη σειρά σε αντικολλητικό   τηγάνι που έχει ζεσταθεί καλά. Εγώ χρησιμοποιώ το τεπανιάκι για να χωρέσουν όλες μαζί.
Σκεπάστε το σκεύος και αφήστε τις πιπεριές να ψηθούν από τη μία πλευρά. Γυρίστε τις και ρίξτε το λάδι. Αφήστε να ψηθούν και από την άλλη, προσθέστε το αλάτι και σβήστε με το ξύδι, 
Ανακατέψτε  και προσθέστε το δενδρολίβανο. Κλείστε το μάτι και αφήστε να σωταριστούν με σκεπασμένο το τηγάνι.
Αφήνουν ένα πολύ νόστιμο ζουμί και γίνονται πολύ ελαφρές.
Μπορείτε να τις βάλετε στον καταψύκτη και να έχετε όλο το χειμώνα.

Καλή όρεξη!





Peppers half fried, half grilled

Ingredients
1kg red peppers or any others  you like. Very tasty are made the Ioannina-small slightly spicy pickled ones we use to make picles
¼ cup olive oil
¼ cup vinegar
salt
rosemary

Directions

Cut the peppers open and put them in a row in a non stick pan that has warmed up well. I use the teppanyaki to fit together.
Cover the pan and allow the peppers to cook on one side. Turn and pour the oil. Leave to cook on the other side , add the salt and pour in the vinegar,
Stir and add the rosemary. Wink and let them sauté  with the pan covered.
They leave a delicious broth and are very lightweight.
You can put them in the freezer and have all winter.


Enjoy!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου