Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013

ΡΟΔΟΞΥΔΟ (ΞΥΔΙ ΑΠΟ ΡΟΔΙΑ) - RODOXYDO ( Pomegranate vinegar)

ΡΟΔΟΞΥΔΟ (ΞΥΔΙ ΑΠΟ ΡΟΔΙΑ)

Στύβετε στον λεμονοστύφτη  ξινά ρόδια και τα βάζετε μέσα σε ένα γυάλινο  δοχείο. Φροντίζετε να μείνουν μέσα στο  χυμό μερικά κουκούτσια. Τα αφήνετε σε δροσερό μέρος  –εγώ έχω  το βάζο πάνω στον πάγκο της κουζίνας.  Χρειάζεται  πάνω  από ένα μήνα να υποστεί ο χυμός τις ζυμώσεις που απαιτούνται    και να γίνει ξύδι.
Είναι ελαφρύ ξύδι, πολύ νόστιμο, ειδικά σε μαρουλοσαλάτα.





RODOXYDO (  Pomegranate vinegar)

Squeeze sour pomegranates and place the  juice in a glass container. Leave some pips inside the juice. Put  in a cool place-I have the jar on the kitchen counter. It takes over a month to undergo juice ferment required and become vinegar.

Vinegar is light, very tasty, especially for lettuce salad.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου