ΡΟΔΟΞΥΔΟ (ΞΥΔΙ ΑΠΟ ΡΟΔΙΑ)
Στύβετε στον
λεμονοστύφτη ξινά ρόδια και τα βάζετε μέσα
σε ένα γυάλινο δοχείο. Φροντίζετε να
μείνουν μέσα στο χυμό μερικά κουκούτσια.
Τα αφήνετε σε δροσερό μέρος –εγώ έχω το βάζο πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Χρειάζεται
πάνω από ένα μήνα να υποστεί ο
χυμός τις ζυμώσεις που απαιτούνται και
να γίνει ξύδι.
Είναι ελαφρύ
ξύδι, πολύ νόστιμο, ειδικά σε μαρουλοσαλάτα.
RODOXYDO ( Pomegranate vinegar)
Squeeze sour pomegranates and place the juice in a glass container. Leave some pips
inside the juice. Put in a cool place-I
have the jar on the kitchen counter. It takes over a month to undergo juice
ferment required and become vinegar.
Vinegar is light, very tasty, especially for lettuce
salad.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου