Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ - ORANGE MARMALADE


ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ  ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Υλικά
3 μεγάλα πορτοκάλια
2  λεμόνια
Ζάχαρη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα 2  πορτοκάλια από το φλούδι τους βγάζοντας μόνο το κίτρινο με ένα μαχαίρι.  Κόβουμε σε φέτες όλα τα πορτοκάλια και τα λεμόνια και τα βάζουμε σ ένα μπωλ με νερό ίσα ίσα να τα σκεπάζει. Τα βάζουμε στο ψυγείο. Την επομένη  αλέθουμε τα κομμάτια μαζί με  το νερό στο μπλέντερ  και βάζουμε στην κατσαρόλα ίση ποσότητα αλεσμένου πολτού και ζάχαρης. 
Βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας.
Κατά τη διάρκεια του βρασμού ανακατεύουμε για να μην κολλήσει στον πάτο. Είναι έτοιμη όταν  στο ανακάτεμα μπορούμε να δούμε τον πάτο της κατσαρόλας.
Καλή όρεξη!





ORANGE MARMALADE

Ingredients
3 large oranges
2 lemons
Sugar

Directions

Peel  the 2 of the oranges   removing only the orange peel  with a knife. Slice all the oranges and lemons and put them in a bowl with water to barely cover them. Put them in the fridge. The next day  grind pieces along with water in the blender and add to the pot equal amount of ground pulp and sugar.
Boil until jam thickens and it is ready.
During  boiling mix to prevent sticking to the bottom. It is ready when while stirring, you  can see the bottom of the pot.
Enjoy!

2 σχόλια:

  1. Τι ωραία και εύκολη συνταγή! Νομίζω ότι αν έχεις μια τέτοια συνταγή, δεν χρειάζεται να ξαναγοράσεις μαρμελάδα! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και πολύ νόστιμη επίσης... δοκίμασε την.

    ΑπάντησηΔιαγραφή