ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Υλικά
3 μεγάλα
πορτοκάλια
2 λεμόνια
Ζάχαρη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε
τα 2 πορτοκάλια από το φλούδι τους βγάζοντας
μόνο το κίτρινο με ένα μαχαίρι. Κόβουμε
σε φέτες όλα τα πορτοκάλια και τα λεμόνια και τα βάζουμε σ ένα μπωλ με νερό ίσα
ίσα να τα σκεπάζει. Τα βάζουμε στο ψυγείο. Την επομένη αλέθουμε τα κομμάτια μαζί με το νερό στο μπλέντερ και βάζουμε στην κατσαρόλα ίση ποσότητα
αλεσμένου πολτού και ζάχαρης.
Βράζουμε
μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας.
Κατά τη
διάρκεια του βρασμού ανακατεύουμε για να μην κολλήσει στον πάτο. Είναι έτοιμη
όταν στο ανακάτεμα μπορούμε να δούμε τον
πάτο της κατσαρόλας.
Καλή όρεξη!
ORANGE
MARMALADE
Ingredients
3 large oranges
2 lemons
Sugar
Directions
Peel the 2 of
the oranges removing only the orange peel with a knife. Slice all the oranges and lemons
and put them in a bowl with water to barely cover them. Put them in the fridge.
The next day grind pieces along with
water in the blender and add to the pot equal amount of ground pulp and sugar.
Boil until jam thickens and it is ready.
During boiling
mix to prevent sticking to the bottom. It is ready when while stirring, you can see the bottom of the pot.
Enjoy!
Τι ωραία και εύκολη συνταγή! Νομίζω ότι αν έχεις μια τέτοια συνταγή, δεν χρειάζεται να ξαναγοράσεις μαρμελάδα! Μπράβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι πολύ νόστιμη επίσης... δοκίμασε την.
ΑπάντησηΔιαγραφή